Takaisin arkistosivulle
13.6.2023 | Uutiset

Haluaisitko löytää kodin, josta on 15 min matka julkisilla työpaikalle, kouluun, harrastuksiin tai mummolaan? Matka-aikahaun avulla se onnistuu!

Lumo-kotien matka-aikahaku on Suomessa täysin uudenlainen tapa etsiä asuntoa – sopivan välimatkan päästä oman arjen tärkeimmistä kiinnekohdista.

Matka-aikahaun avulla uusi koti löytyy halutun välimatkan päästä HSL:n liikennevälineillä.

Lumo-verkkokaupassa on maaliskuussa julkaistu uusi toiminnallisuus; matka-aikahaku, joka auttaa Helsingin seudun liikenteen (HSL) alueelta asuntoa etsiviä asiakkaita löytämään Lumo-kodin, josta on helppo matkustaa itselle tärkeisiin kohteisiin julkista liikennettä hyödyntäen halutulla aikasäteellä.

Uutta kotia etsivät asiakkaat voivat nyt asunnon peruselementtien, kuten huonemäärän ja asuinneliöiden lisäksi valita tarkasteluun vain ne vapaat Lumo-kodit, jotka löytyvät 15, 30, 45 tai 60 minuutin päästä itselle tärkeästä osoitteesta, kuten koulusta, työpaikasta, harrastuksista tai vaikkapa isovanhempien luota.

Verkkokauppa tarjoaa matka-aikahakua käyttävälle asiakkaalle asuntoja, jotka ovat saavutettavissa halutussa ajassa julkisia kulkupelejä hyödyntäen.

Julkisen liikenteen käytön huomioiminen tukee vastuullista asumista

Lumo-kodit sijaitsevat Suomen suurimmissa kaupungeissa, hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Lumo haluaa edistää asiakkaidensa julkisen liikenteen käyttöönottoa entisestään tarjoamalla avuksi matka-aikahaun, joka kannustaa bussien, metrojen, junien ja raitiovaunujen käyttöön pääkaupunkiseudulla liikuttaessa.

”Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni muuttaisi hyvien julkisten kulkuyhteyksien äärelle ja hyödyntäisi pääkaupunkiseudulla asuessaan HSL:n kattavia palveluita, jolloin yksityisautoilun tarve vähenisi”, Lumo-kotien UX/UI Designer Tia Honkanen kertoo.

Lumo-verkkokaupan uusi toiminnallisuus on otettu ilolla vastaan käytettävyystestauksista alkaen.

”Moni potentiaalinen asunto tai asuinalue voisi jäädä uutta kotia etsivältä huomiomatta ilman matka-aikahakua. Tämä hakutoiminnallisuus auttaa esimerkiksi entuudestaan tuntemattomalle asuinalueelle opiskeluiden tai töiden perässä muuttavia hahmottamaan alueen liikenneyhteyksiä”, Honkanen toteaa.

Miten matka-aikahaku toimii käytännössä?

Matka-aikahaku löytyy Lumo-verkkokaupasta asuntohaun yhteydestä. Matka-aikahaku toimii vain HSL-alueella ja ottaa huomioon vain sen, onko valittu osoite saavutettavissa valitun aikasäteen puitteissa julkisilla kulkuvälineillä HSL:ltä saatavien aikataulujen mukaisesti.

Matka-aikahakua voi käyttää sekä hakulistauksessa että karttanäkymässä.

Listanäkymä ja sen hakutulos perustuu haettuun sijaintiin. Jos käyttäjä hakee Helsingistä kaksioita, näytetään hakutuloksessa vain Helsingissä sijaitsevat kaksiot, jotka osuvat halutun matka-ajan säteeseen.

Kartalla puolestaan näytetään kaikkien HSL-alueiden kaksiot, jotka osuvat valitun matka-ajan säteeseen. Eli jos käyttäjä valitsee matka-ajaksi 30 min, näytetään kartalla myös esimerkiksi Espoon ja Vantaan asunnot, koska niistä pääsee myös valitulla aikasäteellä haluttuun Helsingin osoitteeseen.

Testaa matka-aikahakua etsimällä kotia Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tuusulasta, Keravalta, Kauniaisista ja Kirkkonummelta osoitteessa lumo.fi.

Huomioithan, ettei matka-aikahaku anna valita kulkuvälinettä eikä palvelu huomioi kausimuutoksia aikatauluissa tai mahdollisia tietöitä. Nämä yksityiskohdat tulee tarkistaa HSL:n kautta erikseen.

Vai antaisitko tekoälypohjaisen Asuntoagentin löytää sinulle sopivan kodin?