Takaisin arkistosivulle
1.3.2017 | Uutiset

Ensimmäinen asukkaiden yhteiskäyttöinen pakettiauto Helsinkiin

Lumo-kotien asukkaat saivat käyttöönsä ensimmäisen yhteiskäyttöisen pakettiauton helmikuun lopulla Retkeilijänkatu 1:ssä.

Yhteiskäyttöisen pakettiauton lisäksi asukkaiden varattavissa on myös henkilöauto viereisestä Rastinkallion pysäköintihallista. Molemmat autot ovat kaikkien Lumo-kotien asiakkaiden käytettävissä. Yhteiskäyttöauto on Lumo-brändin ja 24Rentin ekotehokkaan autoilun konsepti, mikä palve-lee kustannustehokkaasti satunnaista henkilö- tai pakettiauton tarvitsijaa.

– Pakettiauto-pilotin käyttäjäkokemusten myötä harkitsemme pakettiautojen tarjonnan laajentamista myös muille paikkakunnille, sanoo myyntipäällikkö Mikko Purola Kojamo-konsernista.

Yhteisessä käytössä olevat autot yleistyvät

Yhteiskäyttöauto on liikkumisen lisäpalvelu, joka kätevästi täydentää julkista liikennettä. Lumo ja 24Rent ovat tuoneet parissa vuodessa yhteiskäyttöautot Tampereelle, Espooseen, Helsinkiin, Vantaalle, Turkuun, Ouluun, Jyväskylään ja Lahteen.

Purolan mukaan yksi yhteisauto korvaa keskimäärin 8-25 omistusautoa. Pysäköintipaikkojen tarpeen arvioidaan vähenevän yhteiskäyttöautoilla noin 30 – 40 prosenttia kerrostaloissa. Yhteiskäyttöautokokeiluun on rekisteröitynyt 500 Lumo-asuntojen asikasta. Heistä 380 on käyttänyt autoa.

Palkittu talo Retkeilijänkatu 1

Kojamo-konsernin Retkeilijänkatu 1 on Vuoden Betonirakenne -palkinnon voittanut kiinteistö. Kohteeseen kehitettiin innovatiivisia ratkaisuja Big Room -yhteistyössä rakennushankkeen osapuolten kanssa. Pienellä kaupunkitontilla oleva 11-kerroksinen talon sijaitsee Rastilan metroaseman yläpuolella, hyvien kulkuyhteyksien ytimessä. Retkeilijänkatu 1 valmistui helmikuun alussa 2017.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.