Takaisin arkistosivulle
28.6.2018 | Uutiset

32 000 Lumo-kotia yhteiskäyttöautoilun piirissä

Lumo-kotien ensimmäiset yhteiskäyttöautot ilmestyivät katukuvaan vuonna 2015. Tänä päivänä lähes 32 000 Lumo-kodin asukkaalla on mahdollisuus ottaa auto käyttöön joko oman talon nurkilta tai eri puolilta Suomea. Automalleissakin riittää valinnanvaraa.

Lumo-yhteiskäyttöauto

Lumo-kotien asukkailla on käytössään Kojamon ja 24Rentin yhdessä kehittämä yhteiskäyttöautokonsepti; ekotehokas autoilu osana asumista. Yhteiskäyttöautot täydentävät julkista liikennettä ja tuovat Lumo-asukkaille valinnanvaraa liikkumiseen.

Yhteiskäyttöautoilussa korostuu vapaus ja helppous

Lumo-asukkaiden käytössä on jo yhteensä 28 yhteiskäyttöautoa 24 osoitteessa ympäri Suomea. Yhteiskäyttöautot ovat kaikkien Lumo-kotien asukkaiden varattavissa, riippumatta autojen sijoittelusta. Käytettävissä on sekä henkilö- että pakettiautoja, ja uusimpana itselataavat hybrid-mallit.

Autoissa riittää valinnanvaraa ja käyttöönotto on tehty mahdollisimman helpoksi.

– Yhteiskäyttöautot tuovat helpotusta arkeen, ja asukkaat voivat ottaa auton käyttöön myös lomareissuillaan. Esimerkiksi Helsingissä asuva saattaa hyvinkin tarvita autoa kesälomakaupungissaan Kuopiossa, Lumo-kotien asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö kertoo.

Yhteiskäyttöautoja löytyy jo kymmeneltä eri paikkakunnalta; Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Oulusta, Hämeenlinnasta ja Lahdesta. Eniten yhteiskäyttöautoilu on herättänyt Lumo-asukkaiden kiinnostusta ja ajoja on kertynyt Tampereella, Helsingissä ja Vantaalla.

Lumo-asukkaat ajavat ekologisesti ja edullisesti

Lumo tarjoaa asukkailleen ilmaisen kahden tunnin testiajon ja 24Rent-palvelun kanta-asiakkuuden. Auton voi ottaa käyttöön ympäri vuorokauden ja auton käyttö maksaa noin 30 % alle normaalin vuokrahinnan.

Yhteiskäyttöautoja vuokraava 24Rent vastaanottaa asukkaiden varaukset ja vastaa autojen operoinnista.

– Auton varaaminen onnistuu kätevästi verkossa eikä asukkaiden tarvitse huolehtia auton huollosta tai vakuutuksista. He voivat rauhassa nauttia ajokokemuksesta, me hoidamme loput, 24Rentin toimitusjohtaja Matti Hänninen toteaa.

Yhteiskäyttöautoilu on jo itsessään ekologista, mutta 24Rent ja Kojamo ovat kehittäneet asumisen palvelua pidemmälle. Helsingissä, Tampereella ja Hämeenlinnassa liikkuvien iloksi valikoimaan on tuotu uusia, entistä ympäristöystävällisempiä autoja; itselataavia Toyota Auris hybrid -malleja, joilla Lumo-kotien asukkaat voivat ajaa jopa puolet matkasta puhtaasti sähköllä.

Tarkoituksena on tuoda sähköautoilu myös muualla Suomessa liikkuvien asukkaiden saataville lähiaikoina.

Lumo-asukkaiden yhteiskäyttöautot löytyvät osoitteesta lumo.fi/yhteiskayttoauto

Lisätietoja

Pekka Kivistö, asiakkuuspäällikkö, Lumo-kodit
puh. 0400 948 750, pekka.kivisto@lumo.fi

Matti Hänninen, toimitusjohtaja, 24 Rental Network Oy (24Rent)
puh. 09 4245 1481

Kojamo on vuokra-asumisen ja asuntosijoittamisen edelläkävijä, joka on uudistunut voimakkaasti viime vuosina. Uudistumisen avulla Kojamo voi luoda aidosti parempaa kaupunkiasumista nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kojamo muuttaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä asiakkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa. Lumo ja VVO ovat osa Kojamo-konsernia. Lumo.fi