Takaisin arkistosivulle
10.1.2016 | Blogit

Harmittaako vallattomuus?

Mitä tekee nuori, jonka suunnitelmat muuttaa kaverin kanssa kimppakämppään romuttuvat viime hetkellä, ja oma asunto on jo irtisanottu?

Entä hän, jolle tarjotaan uutta kiinnostavaa työmahdollisuutta satojen kilometrien päässä nykyisestä asuinpaikasta? Uskaltaako siinä tehdä päätöstä uusista haasteista, jos asumisen järjestyminen vaikuttaa epävarmalta?

Kuinka toimii nainen, jonka asumisasiat ovat kunnossa, mutta joka kuitenkin unelmoi siitä täysin mahtavasta, kaikki toiveet täyttävästä kodista?

Luetaanko silloin ”vuokralle tarjotaan” -ilmoituksia sanomalehdestä, täytetäänkö vuokra-asuntohakemuksia, asetutaanko siistiin jonoon odottamaan vuokranantajan suosiollista hyväksyntää?

”Kuka olikaan asumisen paras asiantuntija?”

Suomalainen asuminen muuttuu ja toiveet sitä kohtaan ovat entistä moninaisemmat. Kaikki eivät enää näe omaa tupaa ja perunamaata ihanteenaan, eikä omistusasunnon mukanaan tuoma velkataakka ja omaisuudesta huolehtimisen vastuu välttämättä sovi yhteen esimerkiksi joustavuutta, vapautta, vaivattomuutta tai vaikkapa kansainvälisiä elämänkokemuksia arvostavan elämäntyylin kanssa. Pystyykö suomalainen vuokra-asuminen vastaamaan joustavuuden, nopeuden ja vaivattomuuden haasteisiin?

Kyllä digiaikana asumisasioissakin tartutaan toimeen ihan sieltä omalta sohvalta käsin. Vuokra-asumisen parhaat puolet konkretisoituvat uudessa Kotinyt.fi-palvelussamme: Kotinytissä kuka tahansa voi itselleen parhaiten sopivana aikana valita mieleisensä Lumo-vuokrakodin, vuokrata sen itselleen ja muuttaa vaikka seuraavana päivänä. Valinnan vapaus ja valta on siirtynyt vuokralaiselle!

Ei vallattomuus minua harmita, päinvastoin.

Jani Nieminen,
toimitusjohtaja, VVO-yhtymä

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. VVO-Yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin.

Blogissamme asumisen ammattilaiset kertovat näkemyksiään ajankohtaisista ilmiöistä, hyvästä asumisesta ja työskentelystä näiden asioiden parissa. Ääneen pääsevät niin VVO-konsernin asiantuntijat ja työntekijät kuin asukkaamme ja yhteistyökumppanimmekin.

Kirjoittajasta

Jani Nieminen on VVO-yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja.

Lue lisää