Takaisin arkistosivulle
28.8.2020 | Työntekijätarinat

Vuoden kesätyöntekijän energinen työote yhdistyy vahvaan osaamiseen

Pietari Kolari on toiminut kesällä Kojamossa myyntineuvottelijana. “Kesätöiden aikana olen päässyt yhdistämään myyntityön ja kiinnostukseni kiinteistöalaan”, Pietari kertoo.

Pietari Kolari

Pietari Kolarin kesä on vierähtänyt Kojamossa myyntineuvottelijan tehtävissä. Pietari on nauttinut liikkuvasta työstä ja asiakkaiden parissa työskentelemistä. Samalla Tamperekin on tullut tutummaksi: ”Olen itse muuttanut tänne Porvoosta vuosi sitten ja tunsin aiemmin lähinnä keskustan alueen. Meillä on kuitenkin kohteita ympäri Tamperetta, joten olen päässyt kiertämään kaupunkia kesän aikana myös yli keskustarajojen.”

Parasta on osaamisen jatkuva kehittäminen

Pietarilla oli jo aiempaa kokemusta myyntityöstä ja hän opiskelee Tampereella tradenomiksi. Kojamossa häntä kiinnosti erityisesti päästä yhdistämään myyntiosaamisensa kiinteistöalaan. Hinku onnistua työssä oli alusta alkaen kova. ”Ensimmäiset näytöt kyllä jännittivät, mutta onnistumiset buustasivat eteenpäin”, Pietari kertoo.

Tiimin apu ja kannustus auttoivat myös suuresti, etenkin kesän alkumetreillä. ”Täällä autetaan ja neuvotaan. Apua tulee aina, kun kysyy ja välillä vaikka ei kysyisikään”, Pietari nauraa.

“Olen päässyt tekemään eri hommia tosi monipuolisesti, jopa yli omien odotusten.”

Pietari Kolari

Kesän edetessä Pietari on siirtynyt tekemään näyttöjen lisäksi muitakin tehtäviä. ”Kun näytöt alkoivat sujua rutiinilla, mietin, löytyisikö minulle uusia tehtäviä niiden rinnalle. Pääsin sitä kautta tekemään kuvauksia, kuvien editointia ja jonkun verran myös huoneistotarkastuksia”, Pietari kuvailee. Työtehtävien laajuus on yllättänyt iloisesti: ”Olen päässyt tekemään eri hommia tosi monipuolisesti, jopa yli omien odotusten.”

Porukka pitää motivaation korkealla

Pietarin mielestä parasta työpaikalla on työkaverit. ”Pidetään hauskaa, mutta töitä tehdään tosissaan. Meillä on ollut työkavereiden kanssa jopa leikkimielisiä kisoja, joiden avulla kannustettiin toisiamme eteenpäin parempiin tuloksiin. Tiimin yhteishenki on alusta alkaen ollut tosi hyvä.”

Pietari kertoo, että Kojamo erottui joukosta työnhakukeväänä nuorekkaana ja rentona yrityksenä. ”Tuli heti sellainen tunne, että sopisin hyvin joukkoon.” Odotukset ovat täyttyneet, ja nyt monista työkavereista on tullut myös kavereita vapaa-ajalla.

Vuoden kesätyöntekijä

Kojamossa valitaan joka vuosi vuoden kesätyöntekijä. Pietarin energinen työote ja kunnialla suoritetut työtehtävät nostivat hänet tämän vuoden valinnaksi.

Pietarin esimies Asta Lahtinen kuvailee Pietaria energiseksi työntekijäksi, joka innostuu haasteista ja etsii ratkaisuja päämäärätietoisesti. ”Pietari on koko kesän mittaan osoittanut kojamolaista hinkua onnistua ja hoitanut tehtävänsä erinomaisesti. Pietari on asiakkaille helposti lähestyttävä ja hän on loistanut luontaisella myyntitaidollaan.”

“Pietari on koko kesän mittaan osoittanut kojamolaista hinkua onnistua ja hoitanut tehtävänsä erinomaisesti.”

Asta Lahtinen

Vuoden kesätyöntekijä -palkinto tuli Pietarille yllätyksenä. “Olin kyllä hämmästynyt, mutta tietenkin tosi iloinen. Kyllähän tämä piristää ja motivoi paljon.”

Kesä alkaa lähestyä loppuaan, mutta Pietari haluaisi kehittää osaamistaan kiinteistöalan parissa myös tulevaisuudessa. “Ainakin tällä hetkellä se on se, mikä kiinnostaa eniten.”