Takaisin arkistosivulle
25.9.2023 | Työntekijätarinat

Vuoden 2023 Kojamo-päivän tunnelmia

Kojamo-päivä toi jälleen yhteen kojamolaiset eri puolilta Suomea. Tilaisuudessa kuultiin sekä talon sisäisiä että ulkopuolisia puhujia, käytiin läpi kuluvaa ja tulevaa vuotta, muistettiin pidempään Kojamolla työskennelleitä, palkittiin vuoden 2023 onnistujat sekä nautittiin rennosta yhdessäolosta.

Kojamo-päivän juontajina toimivat aluepäällikkö Katri Kronström ja isännöintipäällikkö Casper Westerinen.

Tämän vuoden Kojamo-päivän aiheena oli operatiivinen erinomaisuus. Koulutuspäivän sisällössä keskityttiin Kojamon toiminnan tehostamiseen sekä Lumo-kotien asukkaiden asiakaskokemuksen parantamiseen. Tilaisuudessa huomio oli jo vahvasti vuodessa 2024.

Puheenvuorojen ja paneelikeskustelun lomassa muistettiin myös talossa pidempään viihtyneitä kojamolaisia. Yksi palkituista oli 30 vuotta talossa työskennellyt Kirsi Tuomisto.

Koulutuspäivää seurasi Hetkessä – me tässä ja nyt -teemainen iltajuhla. Tilaisuudessa nautittiin rennosta yhdessäolosta, hyvästä ruoasta ja live-musiikista. Lisäksi illan aikana palkittiin henkilöstöäänestyksessä eniten ääniä saaneet vuoden 2023 onnistujat.

Vuoden tulokas

Vuoden tulokas on uusi kojamolainen, joka on päässyt nopeasti kiinni omiin töihinsä ja organisaation toimintatapoihin. Hän on saanut näkyviä tuloksia lyhyessä ajassa. Vuoden tulokas haastaa rakentavasti ja tuo aktiivisesti esiin uusia ajatuksia toiminnan kehittämiseksi.

Vuoden 2023 tulokkaana palkittiin taloushallinnon asiantuntija Heta Karkkulainen-Palokas.

Heta Karkkulainen-Palokas nappasi Vuoden tulokas -palkinnon.

Karkkulainen-Palokkaan valintaa perusteltiin sillä, että hän on Kojamon arvojen mukainen tekijä, joka ottaa innokkaasti vastaan kaikenlaisia tehtäviä, haastaa ja kehittää toimintatapoja ja tuo tiimiin pirteyttä, tehokkuutta ja valoisuutta iloisella asenteellaan. Hän on rohkea ja avoin ja osaa asettua toisten asemaan.

”Olen aivan häkeltynyt, tämä on todella iso kunnia. Palkinnon saamishetkellä hämmennyin, enkä löytänyt sanoja, joilla kiittää tarpeeksi kunnianosoituksesta ja aivan huikeasta vuodesta. Olen saanut tehdä töitä ihanien työkavereiden kanssa, ja matka tähän hetkeen on ollut upea. Kiitos mahtaville matkakavereille!”, Karkkulainen-Palokas kiittää.

Vuoden tiimi

Vuoden tiimi on tiimi tai muu porukka, jolla on esimerkillinen ote toiminnan kehittämiseen strategiamme mukaisesti. He saavat asioita aikaan ketterästi ja tehokkaasti luoden hyvää ilmapiiriä ympärilleen. 

Vuoden 2023 tiimi -titteli annettiin kiinteistösihteereille Samuli Hulkkoselle, Anne Niinikoskelle, Hilkka Saariselle, Tiia Salennolle, Katja Ingbergille, Jaana Jukoselle ja Piija Komulaiselle. He ovat kollegoidensa mukaan täyttä kultaa, ja ilman heitä muut eivät pärjäisi. Heillä on valtavasti ammattitaitoa ja he saavat pienelläkin tiimillä paljon aikaan.

Kiinteistösihteerit Samuli Hulkkonen ja Anne Niinikoski kiittivät kunniamaininnasta koko tiiminsä puolesta.

”Ilmeisesti olemme oikeasti olleet avuksi isännöitsijöille ja muillekin osastoille. Sitähän meidän työmme on, että pyrimme helpottamaan toisten työskentelyä. On hienoa, että olemme siinä onnistuneet!”, Niinikoski toteaa.

”Otettu olo on! Tosiaan kaikkemme teemme, että pystymme helpottamaan toisia heidän arjessaan ja toivottavasti myös hymyn tai naurun saamaan aikaiseksi, ja toivottavasti siinä olemme onnistuneet”, Hulkkonen lisää.

Asiakkaan silmin

Kojamolla palkitaan vuosittain myös asiakaskokemuksen tähti, joka hoitaa kaikki asiakastilanteet laadukkaasti ja yrityksen strategian mukaisesti parasta asiakaskokemusta rakentaen. Valitun kojamolaisen toiminta varmistaa tekemisellään parhaan asiakaskokemuksen.

Vuoden 2023 asiakaslähtöisestä työstä palkittiin myyntineuvottelija Roosa Ruuhijärvi.

Roosa Ruuhijärvi on hyvän asiakaskokemuksen mestari.

Valintaa perusteltiin sillä, että Ruuhijärvi löytää aina oikean tavan vastata asiakkaille myös vaikeammissa tilanteissa.

”Kiitos, oli kyllä ihan huippu hetki saada kunniamaininta! Ja oli ihanaa, kun tiimit kannustivat toisiaan ja oma voitto tuntui sen takia tiimin yhteiseltä voitolta”, Ruuhijärvi iloitsee.

Omistajan silmin

Omistajan silmin -palkinnon saaja osaa katsoa asioita omistajan näkökulmasta. Kyseisen kojamolaisen toiminnan avulla parannamme tuottojamme ja keksimme keinoja vähentää viisaasti kuluja.

Omistajan silmin -tunnustuksen sai aluejohtaja Ville Kilpi, jota kuvaillaan ehtymättömäksi idealähteeksi, joka hoitaa aina lupaamansa asiat loppuun eikä hänen hymynsä hyydy tiukassakaan paikassa.

Omistajan silmin -kunniamaininnan sai Ville Kilpi.

”Fiilis on kovin hämmentynyt, kun niin kovien ehdokkaiden seurassa sain olla. Kyseisessä aiheessa, kun saan tehdä töitä itseäni osaavampien kanssa ja oppia koko ajan uutta, niin siitä olen järjettömän kiitollinen”, Kilpi kertoo.

Vuoden esihenkilö

Vuoden esihenkilö johtaa tiimiään Kojamon johtamisen portaiden mukaisesti; tavoitteellisesti, innostavasti, systemaattisesti ja tuloksellisesti. Hän saa ihmiset ympärillään kukoistamaan ja tiimistään täyden potentiaalin esiin.

Vuoden 2023 esihenkilöksi valittiin myyntipäällikkö Taina Repo.

Vuoden esihenkilö 2023: Taina Repo

Hänen valintaansa perusteltiin sillä, että hän on erinomainen työssään: kuuntelee, auttaa ja tukee tiimiään. Repo tuntee työntekijänsä vahvuudet ja osaa jakaa työtehtäviä niiden mukaan. Hän välittää tiimiläisistään, on läsnä ja hänelle voi aina mennä juttelemaan. Hän on samaan aikaan sekä jämäkkä että rento, ja hänen tapansa saada koko tiimi motivoitumaan ja hyvälle tuulelle on kuin taidetta.

”Fiilis on edelleen melkoisen häkeltynyt ja vieläkin hieman epäuskoisena tuijottelen saamaani plakaattia. Tunnustus tuntuu aivan äärettömän hienolta ja on itselleni todella iso asia. Pyrin toimimaan jatkossakin saamani tunnustuksen arvoisesti”, Repo kommentoi voittoaan.

Vuoden kojamolainen

Vuoden kojamolainen on kollega, joka toimii aina arvojemme ja yrityskulttuurimme mukaisesti. Hän verkostoituu luontevasti, ottaa muut huomioon ja toimii esimerkkinä muille arvojen mukaisesta arjen yhteistyöstä.

Vuoden 2023 kojamolainen on viestintäpäällikkö Marika Koskinen.

Vuoden kojamolainen 2023 Marika Koskinen tuuletti voittoaan tiiminsä kanssa.

Koskinen valittiin vuoden kojamolaiseksi, sillä hän on sitä kollegoidensa mielestä henkeen ja vereen. Koskisella on aina monet langat tiukasti käsissään ja kädet savessa. Häntä kuvaillaan avuliaaksi, ihanaksi ihmiseksi ja äärimmäisen tehokkaaksi työntekijäksi.

Koskinen halusi jakaa Vuoden kojamolainen -tunnustuksen tiiminsä kanssa.

”En olisi tässä ilman meidän mahtavia markkinoinnin ja viestinnän tekijöitä. Tämä porukka saa yhdessä ihmeitä aikaan – ja mikä parasta, meillä on aina hauskaa yhdessä töitä tehdessä”, Koskinen toteaa ja jatkaa:

”Harva tietää, minkälaiset rattaat täällä taustalla pyörii, jotta homma rullaa. Tämä tiimi ja talo on vuoden kojamolaisia täynnä.”

Vuoden odotetuin tapahtuma

Kojamo-päivä on kojamolaisten keskuudessa hartaasti odotettu tapahtuma, ja tänä vuonna monet kiittelivät jälkikäteen muun muassa tapahtuman sisällöstä, hienoista puitteista ja esiintyjistä.

”Jälleen kerran mielenkiintoinen kattaus hyviä puhujia ja katsausta tulevaan. Oli myös hienoa, että eri yksiköiden tekijöitä osallistettiin taas. Iltajuhlakin oli onnistunut, ja uskon kaikkien viihtyneen. Kaikin puolin tapahtuma oli hieno ja odotettu, ja se antoi varmasti kaikille taas virtaa tekemiseen”, Repo kommentoi.

Iltatilaisuudessa esiintyi muun muassa Anna Abreu.