Takaisin arkistosivulle
23.9.2023 | Työntekijätarinat

Kirsi Tuomisto on viihtynyt Kojamolla 30 vuotta mielenkiintoisen työn ja kivojen työkavereiden ansiosta

Moni Kojamon työntekijä on viihtynyt talossa pitkään, ja heitä muistetaan vuosittain perinteisessä Kojamo-päivässä. Yksi pisimpään talossa olleista on 30 vuotta aluepäällikkönä toiminut Kirsi Tuomisto.

30-vuotta Kojamolla viihtynyt aluepäällikkö Kirsi Tuomisto.

Kojamo-matkan alkuvaiheet

Ennen Kojamoa Kirsi Tuomisto on ollut töissä pienen hetken rakennusliikkeessä ja sen jälkeen vakuutusyhtiössä, jossa kiinteistöala tuli hänelle ensimmäistä kertaa tutuksi. Sieltä Tuomisto siirtyi vuonna 1993 silloiselle Isännöinti Oy Kiinteistövastuulle, joka oli Kojamon omistama isännöintiyritys.

Tuomisto kertoo reflektoineensa 30 vuoden Kojamo-polkuaan viime aikoina paljonkin.

”Sinä et ollut ilmeisesti vielä syntynytkään, kun olen tullut tähän firmaan töihin”, hän heittää haastattelijalleen ja purskahtaa tarttuvaan nauruun.

Ensimmäisiä työpäiviään Tuomisto ei enää muista tarkasti mutta kertoo työskennelleensä aluksi Järvenpään toimistolla, joka sijaitsi erään kerrostalon alakerrassa. Toimistolle oli aina mukava tulla, ja Tuomiston pieni työporukka koostui silloin muutamasta kirjanpitäjästä, yhdestä toimiston vetäjästä ja yhdestä myyntihenkilöstä. Tuomistosta tuli pian Järvenpään aluepäällikkö, kun silloisen toimiston päällikkö siirtyi pääkonttorille. 

”Minut palkattiin alun perin Hyvinkään toimiston vetäjäksi, mutta sitä toimistoa ei silloin lopulta perustettu vaan vasta paljon myöhemmin, joten siinä tehtävässä en ole koskaan toiminut”, hän muistelee huvittuneena.

Samoissa tehtävissä eri puolella Suomea

Nykyään Tuomisto on osa-aikaeläkkeellä ja työskentelee aluepäällikkönä Lahden Lumo-kotikeskuksessa kolmena päivänä viikossa. Aluepäällikkönä hän on viihtynyt koko 30-vuotisen Kojamo-uransa ajan. Hänen työtehtävänsä koostuvat muun muassa raporttien päivittäisestä seurannasta ja niistä johdettujen asioiden viemisestä käytäntöön. Päivät sisältävät yleensä paljon palavereja sekä henkilöstön että yhteistyökumppanien kanssa.

Tuomistolla on ollut omasta mielestään siinä mielessä mukava tilanne, että vaikka hän on ollut töissä samoissa tehtävissä ja samassa yrityksessä jo muutaman vuosikymmenen ajan, hän on saanut tehdä töitä monella eri toimistolla: niin Järvenpäässä, Lahdessa kuin Tampereellakin ja nyt taas Lahdessa.

”Vaikka yritys ja asiat ovat samoja, kulttuurierot ovat olleet selkeitä. Ihmiset ovat erilaisia niin Uudellamaalla, Tampereella kuin Lahdessakin, mikä on ollut tosi kivaa. Ikään kuin olisin vaihtanut työpaikkaa, vaikka olenkin pysynyt samassa yrityksessä”, Tuomisto hymyilee.

Uuden oppimista, yhteisiä onnistumisia sekä hauskoja jäyniä

Tuomisto kokee oppivansa työssään uutta edelleen päivittäin.

”Ihan joka päivä oppii uutta ja tulee uusia juttuja, ja on ehdottomasti opittavakin, jos haluaa pysyä menossa mukana. Oppiminen on hienoa, enkä halua jämähtää. On myös kivaa kysellä työkavereilta ja oppia sitä kautta lisää. Olen kova kyselemään”, hän sanoo.

Tuomiston mukaan parasta työssä on sen itsenäinen luonne ja erityisesti yhteiset onnistumiset.

”Kun jotain asiaa on jumpattu ja jumpattu ja aletaan nähdä tuloksia ja mennä siihen suuntaan, johon on haluttukin mennä, niin totta kai sellaiset porukalla aikaansaadut onnistumiset ovat parhaita”, hän toteaa.

Hauskimmiksi työmuistoiksi Tuomisto mainitsee jäynät Tampereen Lumo-kotikeskuksessa.

”Tampereen konttorilla oli ainakin niin huumorintajuista porukkaa. Kun tulin yhtenä päivänä toimistolle, julisteiden, taulujen ja muiden kuvien päähenkilöiden kasvojen tilalle oli yhtäkkiä laitettu minun naamani. Olin mennyt monta kertaa niiden ohi enkä ollut huomannut mitään, kunnes tajusin, että herranen aika”, Tuomisto nauraa makeasti. 

Tuomisto kertoo myös tulleensa kerran lomalta töihin ja huomanneensa hänen huoneensa oviaukon olleen ristiin rastiin suljettu poliisiteipeillä.

”Kaikkea tällaista pientä kivaa jäynää minulle tehtiin, mutta ne olivat aina ihania ja hyväntahtoisia jäyniä. Taisin olla niiden pääasiallinen uhri, mutta varmasti muutkin saivat jotain sellaista osakseen”, hän kertoo hymyillen.

Lämmin työyhteisö pitkään viihtymisen taustalla

Tuomistosta on ollut hienoa nähdä vuosien varrella, mistä Kojamolla on lähdetty aikanaan liikkeelle ja mihin hänen 30 vuotisen uransa aikana on tultu. Hän on pitänyt Kojamoa hyvänä yrityksenä ja on saanut olla monessa mukana.

“On kohdattu haastaviakin tilanteita, mutta aina niistä on selvitty ja hyvään suuntaan menty. Siten voin katsoa ylpeänä ja tyytyväisenä uraani taaksepäin”, hän lausuu.

Perimmäinen syy viihtymiselle on kuitenkin ollut lämmin työyhteisö.

Kirsin 30-vuotista Kojamo-taivalta muistettiin Kojamo-päivässä 22.9.2023.

”Suurin syy viihtymiselleni on se, että minulla on ollut matkan varrella niin kivoja työkavereita. Olen saanut tehdä töitä eri paikoissa ja eri ihmisten kanssa”, hän toteaa.

Lopuksi Tuomisto lähettää lämpimät terveiset ja kiitokset niille kaikille työkavereille, joiden kanssa hän on saanut ja saa edelleen tehdä töitä.