Takaisin arkistosivulle
5.6.2019 | Työntekijätarinat

Sovelluskehittäjänä pääsee parantamaan asukkaiden arkea

My Lumo -palvelu on ollut yksi Miko Parkkisen mielenkiintoisimmista työprojekteista. “Työn hienoimpia puolia on ollut huomata, miten hyvin asukkaat ovat ottaneen palvelun vastaan”, kertoo Miko.

Miko Parkkinen
Miko Parkkinen, sovelluskehittäjä

Miko Parkkinen aloitti Kojamossa ohjelmistokehityksen kesätyöntekijänä vuonna 2017. Nyt hän on valmis tietotekniikan insinööri, ja työskentelee Kojamossa sovelluskehittäjänä. Mikon työtehtäviin kuuluu mm. erilaisten toimialasovelluksen kehitys ja ylläpito sekä uusien projektien, kuten My Lumo -palvelun, suunnittelu ja toteutus.

Vuoden 2017 jälkeen Mikon polku kulki Kojamolle tehdyn  insinöörityön ja työharjoittelun kautta uudestaan kesätyöntekijäksi ja syksyllä 2018 vakituiseksi työntekijäksi.

Rohkeus uudistaa näkyy käytännön työssä

Työ on ollut mielenkiintoista ja tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia kehittyä. “Aluksi aloitettiin iisimmistä projekteista ja siirryttiin haastavampiin, kun taidot kehittyivät”, Miko kertoo.

My Lumo -palvelu on ollut yksi Miko Parkkisen mielenkiintoisimmista työprojekteista. “Työn hienoimpia puolia on ollut huomata, miten hyvin asukkaat ovat ottaneen palvelun vastaan”, kertoo Miko.

”Työn hienoimpia puolia on ollut huomata, miten hyvin asukkaat ovat ottaneen palvelun vastaan.”

Vaikka koulun penkki on jäänyt jo taakse, Miko kokee tärkeäksi pitää osaamistaan yllä: “Pitää olla valmis ottamaan uusia tekniikoita haltuun ja kehittämään itseään, jotta pysyy alan kehityksen  mukana. Pari ohjelmointikirjaakin on tullut työn ohella luettua.” 

Kojamossa on rento meininki, mutta kokoajan mennään vauhdilla eteenpäin

“Kojamo on hyvä työpaikka. Täällä on lämmin ilmapiiri ja hyvä yhteishenki.” 

Mikon mielestä tunnelma on rento, mutta samalla tähdätään eteenpäin ja halutaan uudistaa ja kehittyä. Myös esimiestyö on ollut toimivaa. Työssä saa vapauksia, mutta samalla työntekijältä odotetaan paljon. 

“Kiinteistöyritystä ajatellessa ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen sovelluskehittäjän työ. Täällä olen kuitenkin päässyt toteuttamaan erittäin siistejä ja mielenkiintoisia projekteja, joiden hyödyt näkyvät suoraan asukkaiden arjessa.”