Monen eri uran tarinat ovat Kojamolle arkipäivää. Keskimäärin noin neljännes avoimista työpaikoista täytetään sisäisillä rekrytoinneilla. Monia tehtäviä ei edes avata ulkoiseen hakuun. Sisäinen rekrytointi antaa työntekijöille hienoja kehittymisen mahdollisuuksia ja tarjoaa keinon oppia liiketoimintaa monelta eri kantilta. Urapolku ei välttämättä aina tarkoita etenemistä ylöspäin, se voi olla myös siirtymistä aivan uudenlaisiin tehtäviin.
Myyntipäällikkö Taina Repo näkee sisäisessä rekrytoinnissa monenlaisia hyötyjä.
”Jokainen hakija käy läpi aivan normaalin haastatteluprosessin, jonka aikana käydään rakentavaa keskustelua omasta osaamisesta ja vahvuuksista. Tämän perusteella voidaan jopa todeta, että nykyinen tehtävä on sillä hetkellä paras, mutta koska olet hakemassa uutta työtä, on syytä yhteisesti pohtia, voidaanko nykyiseen työhön tuoda jotakin uutta sisältöä”, Taina Repo kertoo.
Tainan mukaan on hienoa, että kaikille annetaan mahdollisuus edetä talon sisällä. Hän itse aloitti Kojamolla myyntineuvottelijana vuonna 2016 ja oli ensimmäisen kerran mukana sisäisessä hakuprosessissa parisen vuotta sitten. Tuolloin todettiin, että aika ei ole vielä kypsä etenemiselle. Päätös oli Tainan mielestä aivan oikea.
Vuosi lisää silloisessa työssä teki tehtävänsä, sillä kun seuraavan kerran käynnistettiin sisäinen haku myyntipäällikön työhön, Taina tuli valituksi.
”Rivityöntekijästä tiiminvetäjäksi, niinhän siinä sitten kävi”, Taina kertoo tyytyväisenä.
Ura voi alkaa kesätöistä
Casper Westerisen urapolku alkoi kesätöistä isännöinnissä vuonna 2018. Kiinteistöala ei ollut hänelle täysin vieras, koska työkokemusta oli jo kertynyt kiinteistönvälityksestä. Pian kesätöiden aloittamisesta Casperille tarjottiin vakinaista työtä, ja vuonna 2019 hän suoritti töiden ohessa isännöinnin ammattitutkinnon.
”Elämä on ikuista oppimista ja töiden ohella pystyy hyvinkin opiskelemaan, vaikka vakinaistamisen myötä jätinkin opiskelut Prahan yliopistossa kesken”, Casper Westerinen kertoo.
”Mutta töissä meninkin sitten heti syvään päätyyn, kun sain parinkymmenen kohteen portfolion hoidettavaksi. Jälkikäteen ajateltuna se oli hyvä asia, koska opin kaiken oleellisen kerralla”, Casper jatkaa.
Casper kokee, että Kojamolla saa aina apua ja tukiverkosto on laaja.
”Isännöitsijän työ on sekä antoisaa että ajoittain kuormittavaa, mutta hyviltä työkavereilta saa aina tukea. Meillä on tosi vahva yhteisöllisyys ja tiimihenki, kaikki kantavat oman kortensa kekoon”, hän kertoo.
Edistymisen askeleet
Itä-Helsingin kahdenkymmenen kohteen jälkeen Casperin seuraava askel eteenpäin oli siirtyminen Helsingin keskustan kohteisiin. Tuolloin oppimispolulle tuli uutena enemmän hallinnollisia asioita, kuten hallitustyöskentely ja yhteisjärjestelysopimuksiin tutustuminen.
Casper on ollut vahvasti mukana myös solutoiminnassa, jossa kootaan saman alueen kiinteistöjen isännöitsijät, myyntineuvottelijat, esittelijät ja tekniset managerit saman pöydän ääreen. Asiakassolut pitävät säännöllisesti työpajamaisia palavereita, joissa mietitään yhdessä konkreettisia keinoja saada asunnot vuokrattua, kiinteistöjen kuntoa ylläpidettyä ja asukkaat viihtymään Lumo-kodeissaan.
”Solutoiminnan tavoitteena on vahvistaa parasta asiakaskokemusta”, Casper kertoo.
Kun Kojamo alkoi rakennuttaa Lumo One -kohdetta Kalasatamaan, Casper sai sen isännöitäväkseen.
”Lumo One on meidän kruununjalokivemme. Kohteen isännöinnissä onnistuminen mahdollisti sen, että marraskuussa 2022 aloitin isännöinnin päällikkönä Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Kirkkonummen ja Porvoon alueella”, Casper iloitsee.
”Haluan olla työssäni paras ja nopea eteneminen on kasvattanut motivaatiotani. Työssä parasta on jatkuva oppiminen ja oman kehityksen seuraaminen. On hienoa, kun oma kädenjälki näkyy onnistumisissa. Nyt vastuullani on 18 alaista, joten fokuksessa ei ole enää pelkästään oma vaan koko tiimin onnistuminen”, hän summaa.
Kirsikkana kakussa on Casperin valinta vuoden 2022 kojamolaiseksi.