Takaisin arkistosivulle
10.7.2024 | Työntekijätarinat

Kentältä toiselle – puolustajasta maalintekijäksi Lumo-kodeille

Dani Hatakka lopetti ammattilaisuransa jalkapalloilijana vuonna 2023. Pienen tuumaustauon jälkeen hän vaihtoikin vain pelikentältä toiselle.

Myyntineuvottelija Dani Hatakka.

Dani Hatakka kiinnostui Lumo-kotien myyntineuvottelijan työstä Eemeli Heikkisen työnkuvan perusteella pian sen jälkeen, kun hän lopetti ammattilaisuransa jalkapalloilijana.

”Olin muutama vuosi sitten mutkan kautta kuullut Eemelin työstä myyntineuvottelijana ja muistan jo silloin miettineeni, että onpas mukavan kuuloista työtä. Kojamolla oli sattumoisin vastaavaan paikkaan haku auki loppuvuodesta 2023, joten päätin hakea. Ja se haku kannatti!”, Hatakka iloitsee.

Hatakka sai aluksi hyppiä kentältä toiselle. Ensimmäiset päivät menivät myyntineuvottelijakollegoiden, Marita Vavulin, Samir Ferhanen ja Timothy Lehtovirran mukana Lumo-kotien asuntonäytöillä.

”Oli hienoa nähdä kolme rautaista myynnin ammattilaista työn touhussa. Jokainen hoiti työnsä omalla uniikilla otteellaan, vaikkakin pelikirjan mukaisesti. Kyselin taatusti alussa aivan liikaa, mutta kärsivällisesti he vastasivat jokaiseen kysymykseeni – ja näin sain mahtavan startin kojamolaisena.”

Osana perehdytystä oli myös intensiiviset perehdytyspäivät Kojamon omien järjestelmien parissa myynnin esihenkilöiden Taina Repon ja Ella Remosen kanssa.

”Ella ja Taina näyttivät kädestä pitäen, miten myyntineuvottelijan työssä tarvittavat järjestelmät toimivat. Olihan siinä paljon uutta opittavaa ja pieni epätoivo ehti jo iskeä, mutta tämä vaihtui nopeasti onnistumisiin ja suhteellisen nopeasti pääsin jyvälle kokonaisuudesta”, Hatakka muistelee.

”Puolet päivästä menee kentällä.”

Lumo-kotien myyntineuvottelijan työ on pääsääntöisesti kotia etsivien asiakkaiden kontaktointia ja tarpeiden kartoitusta puhelimitse ja sähköpostilla sekä sopivien vaihtoehtojen tarjoamista laajasta asuntovalikoimasta.

”Tavallisesti asiakkaat haluavat nähdä asunnon vielä paikan päällä ennen lopullista päätöstä, ja puolet päivästä menee Kojamon termein ”kentällä” eli esitellen Lumo-taloja ja -asuntoja asiakkaille.”

Toisinaan on tarve hoitaa asuntonäyttö etäyhteyksin. ”Olen pitänyt myös videopuhelunäyttöjä. Esimerkiksi silloin, kun asiakkaalla on ollut kiire tai hän ei ole päässyt osallistumaan livenäyttöön toisella paikkakunnalta käsin. Facetime- ja Whatsapp-puheluita on tullut pidettyä Singaporeen ja Kaliforniaan asti”, Hatakka kertoo.

Kuvaukset hoituivat myyntipuheluiden lomassa ja asiakasta asuntonäytölle odotellessa Katariina Saksilaisen kadulla Helsingissä.

Myyntineuvottelijan tehtävänä on myös huolehtia siitä, että oman alueen talot ja kodit on kuvattuna ja tiedot ajan tasalla Lumo-kotien verkkokaupassa. Hatakan vastuulla on tällä hetkellä Tapanilan, Pihlajamäen, Viikin ja Oulunkylän Lumo-kodit.  

Myyntineuvottelijat tekevät läheistä yhteistyötä isännöitsijöiden kanssa. Hatakan työparina toimii isännöitsijä Sanna Hirvonen. Yhdessä Hatakka ja Hirvonen seuraavat vastuualueensa Lumo-kotien vuokraustilannetta sekä asuntojen ja talon kuntoa.

Hatakan omat suosikkikohteet sijoittuvat eri puolille pääkaupunkiseutua.

”Kotikenttäetuna Olarin parhaat oikopolut ja kokoontumispaikat.”

Lumo One -pilvenpiirtäjän ylimpien kerrosten näkymät ovat kyllä vertaansa vailla. Samalla konversiokohteemme Bulevardilla, Eerikinkadulla ja Luotsikadulla ovat todella tunnelmallisia. Olarin kasvattina on myös nostalgista esitellä asuntoja lapsuuden maisemissa. Kotikenttäetuna osaan vinkata asiakkaalle Olarin parhaat oikopolut ja kokoontumispaikat”, Hatakka vinkkaa.

Ilmakuva Katariina Saksilaisen kadun Lumo-taloista Helsingin Arabianrannasta.

Myyntineuvottelijan työssä parasta on löytää asiakkaalle tämän toiveiden mukainen koti.

”On palkitsevaa kuulla asiakkaalta ”otan tämän”. Se on omanlaisensa maali.”

”Koen työni aidosti merkitykselliseksi. On mielenkiintoista tavata paljon erilaisia ihmisiä, joilla jokaisella on sama tavoite – löytää unelmiensa asunto. On palkitsevaa kuulla asiakkaalta ”otan tämän”. Se on omanlaisensa maali”, Hatakka kertoo.

Hatakka on päässyt nopeasti uuteen työhönsä käsiksi ja on jo nyt esimerkillinen myyntineuvottelija Kojamolla. Hän haluaa kiittää kaikkia kollegoitaan menestyksestään.

”Ei mene päivääkään, jolloin en tarvitsisi myynnin kollegoilta apua. Ilman heitä en olisi onnistunut työssäni näin hyvin. Myös esihenkilöni Tainan tuki on ollut korvaamaton. Voin luottaa siihen, että hän pitää puoliani ja auttaa aina tarvittaessa. Kerrankin hän pääsi vapaapäivänään aamupalapöydästä käsin opastamaan minua konttorin oven avaamisessa, jotta pääsin töihin”, Hatakka naurahtaa.

Hatakka suosittelee Lumo-kotien myyntineuvottelijan työtä kaikille kiinteistöalasta, tavoitteellisesta myyntityöstä ja ihmisläheisestä ammatista kiinnostuneille.

”Vajaa puoli vuotta kojamolaisena takana ja olen nauttinut jokaisesta päivästä.”