Takaisin arkistosivulle
1.9.2016 | Uutiset

Ylimääräinen yhtiökokous: Asuntosijoitusyhtiö VVO-konserni keskittyy markkinaehtoiseen toimintaan

VVO-konsernin hallitus on kutsunut koolle ylimääräisen yhtiökokouksen 15.9.2016. Konsernin ylimääräinen yhtiökokous käsittelee lisäosingonmaksua. Yhtiö on luopunut pitkien rajoitusten kohteista myytyään yli 8000 asuntoa Y-Säätiölle. Näihin myytyihin kohteisiin vuosikymmenten aikana sitoutuneet pääomat on tarkoitus nyt palauttaa omistajille ja tämän mukaisesti yhtiökokoukselle esitetään 9 euron lisäosinkoa osakkeelta. Y-Säätiökaupan ARAn vahvistama omien varojen indeksikorjattu luovutuskorvaus oli yhteensä 68 miljoonaa euroa ja osinkoesitys on pääomanpalautuksena yhteensä 66,6 miljoonaa euroa.

Yhtiö keskittyy markkinaehtoiseen liiketoimintaan asuntosijoitusyhtiönä. Markkinaehtoisen liiketoiminnan osuus konsernin asuntokannasta on jo lähes 90 prosenttia. VVO-konserni on investoinut viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana 1,5 miljardia euroa markkinaehtoisen asuntotarjonnan kasvattamiseen ja rakenteilla tälläkin hetkellä 1303 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Konsernin omavaraisuustavoitetta on nostettu 40 prosenttiin ja osinkopolitiikkana on jatkossa maksaa puolet markkinaehtoisen toiminnan operatiivisesta tuloksesta, jos omavaraisuustavoite täyttyy.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Jani Nieminen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 050 373 4847, etunimi.sukunimi@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.