Takaisin arkistosivulle
22.8.2017 | Uutiset

Yhteiskäyttöiset pakettiautot palvelevat Lumo-asukkaita

Lumo-vuokrakotien ja 24Rentin yhteiskäyttöautokonsepti on laajentunut pakettiautoihin. Lumo-taloissa on ollut yhteiskäyttöisiä henkilöautoja kahden vuoden ajan. Yhteiskäyttöautoilu on ekologista, sujuvaa ja vaivatonta.

Kuva: Miika Kainu / Otavamedia

Yhden yhteisauton on arvioitu korvaavan noin 8–25 omistusautoa, mikä johtuu omistusautojen matalasta käyttöasteesta ja lisääntyneestä julkisen liikenteen käytöstä. Pakettiautot palvelevat vielä monipuolisemmin erilaisissa käyttötarpeissa ja useampia asukkaita.

– Yhteiskäyttöiset pakettiautot ovat erinomainen lisä palveluvalikoimaamme. Pakettiautot auttavat kaikkia Lumo-kotien asukkaita tilanteissa, joissa kuljetettavaa tavaraa on paljon tai ne ovat suuria. Tarjoamme Lumo-asukkaille sujuvan ratkaisun tavaroiden kuljetukseen, myyntipäällikkö Mikko Purola sanoo.

Yhteiskäyttöisiä pakettiautoja on nyt suurimmissa kaupungeissa: Pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Hämeenlinnassa ja Lahdessa. Pakettiautot ovat kaikkien Lumo-vuokrakotien asukkaiden käytössä.

Yhteiskäyttöauton voi ottaa käyttöönsä vuorokauden ympäri. Varaus tehdään verkossa ja auton ovet avataan ja lukitaan matkapuhelimella. 24Rent huolehtii autojen operoinnista: huollosta, renkaiden vaihdosta ja vakuutuksista.

Uudenlainen hinnoittelumalli kokeilussa

Kesällä uusia toimintamalleja kokeiltiin Helsingin Vuosaaressa, kun Retkeilijänkatu 1:n asukkaat saivat ajettavakseen yhteiskäyttöisen Lumo-kesäauton. Asukkaat varasivat normaaliin tapaan Lumo-kesäauton sujuvasti verkosta, mutta hinnoittelu oli poikkeuksellinen. Asukkaat käyttivät Lumo-kesäautoa vain bensojen hinnalla.

– Retkeilijänkadun asukkaat ottivat kokeilun hyvin vastaan ja yhteiskäyttöauto oli ahkerasti liikenteessä useamman käyttäjän toimesta. Yhteiskäyttöautoilukonseptin kokeiluja jatketaan tulevaisuudessakin.

VVO-konserni on nyt Kojamo. Kojamo Oyj keskittyy asuntosijoittamiseen Suomessa ja uudistaa vuokra-asumista tehden siitä entistä haluttavampaa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.