Takaisin arkistosivulle
16.3.2011 | Uutiset

VVO:n uudet asunnot savuttomiksi

Ensimmäisissä VVO:n uusissa ja peruskorjatuissa vuokra-asunnoissa on otettu vuokrasopimuksen ehtoihin tupakointikielto. Vuokrasopimus kieltää tupakoinnin asunnon sisällä, mutta parveketupakointi sallitaan myös jatkossa.

– Savuttomuudella haetaan asumisviihtyvyyden lisääntymistä ja kustannussäästöjä remonttikustannuksiin. Se on myös kannanotto savuttomuuden puolesta ja tukee VVO:n yhteiskuntavastuun huomioivaa toimintatapaa, sanoo yksikönjohtaja Juha Heino.

Lahden Soramäenkatu 2 on VVO:n ensimmäinen peruskorjattu kiinteistö, missä tupakointikielto otettiin käyttöön. Asukkaat muuttivat taloon helmikuussa, kun 24 peruskorjattua asuntoa valmistuivat.

– Mittavan peruskorjauksen jälkeen tuntui oikealle kieltää asunnoissa tupakointi, kun asuntojen pintamateriaalit oli uusittu, sanoo Heino. Kiellolla ei ole ollut vaikutusta asukasvalintaan, koska tupakointi on sallittua parvekkeella.

Tupakointikiellon puolesta puhuu raha. Tupakoinnista aiheutuvat remonttikustannukset ovat korkeat, yleinen arvio kustannuksista on noin 6.000 e/tupakoitu huoneisto. Lisäksi tupakoinnilla on vaikutusta asumisviihtyvyyteen ja naapurisopuun.

VVO kieltää tupakoinnin asuntojen sisätiloissa kaikissa uudis- ja peruskorjauskohteissa 1.5. alkaen.
Samalla tupakointikielto laajennetaan koskemaan myös vanhaa asuntokantaan siten, että uusissa vuokrasopimuksissa tupakointi asunnoissa on kielletty.
Lisätietoja:
yksikönjohtaja Juha Heino, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3704

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.