Takaisin arkistosivulle
28.1.2009 | Uutiset

VVO:n perustamisesta 40 vuotta

VVO perustettiin suuren asuntopulan aikaan 40 vuotta sitten, jolloin sen perustehtäväksi määriteltiin kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakennuttaminen sekä asuntopoliittinen vaikuttaminen. Pian yhtiön perustamisen jälkeen ymmärrettiin, että kiinteistöjen omistamiseen liittyi myös vastuu asukkaista ja aloitettiin asukastoiminta, josta onkin muodostunut tärkeä osa VVO:n toimintaa.

VVO:n perustehtävä on säilynyt ennallaan – luoda asiakkaille mahdollisuudet turvalliseen, hyvään ja pitkäaikaiseen vuokra-asumiseen. Yhtiöstä on kasvanut Suomen suurin vuokra-asuntoyritys, joka omistaa lähes 38 000 vuokra-asuntoa noin 50 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Koko maan vuokra-asuntokannasta se on lähes viisi prosenttia.

Vuosittain lähes tuhat vuokra-asuntoa

Neljän vuosikymmenen aikana VVO on rakennuttanut tai ostanut valmiina liki 40 000 vuokra-asuntoa, mikä on lähes tuhat asuntoa per vuosi. Valtion tukeman tuotannon lisäksi yhtiö on rakennuttanut myös vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

VVO tavoittelee visiossaan maan merkittävimmän ja asiakkaiden parhaaksi arvostaman toimijan asemaa. Toimitusjohtaja Olli Salakka kertoo, että yhtiö pyrkii vastaamaan kohtuuhintaista asumista hakevien asiakkaiden asumistarpeisiin ja asumismieltymyksiin.
– Tavoitteemme on käynnistää juhlavuonna yli tuhannen vuokra-asunnon tuotanto. Vastaavat huippuluvut saavutimme kymmenen vuotta sitten, sanoo Olli Salakka.

Salakan mukaan VVO kehittää vuokra-asumista määrätietoisesti myös tulevina vuosina.
– Toimimme mahdollisimman lähellä asiakasta ja hoidamme itse asuntojen vuokrauksen, isännöinnin sekä asuntoesittelyt ja -tarkastukset. Uskomme, että asiakkuuksiin satsaaminen pitkällä aikavälillä lisää asiakastyytyväisyyttä ja yhtiön kannattavuutta. Se on vvolainen tapa toimia.

VVO täyttää 40 vuotta 29.1.2009 ja juhlii työn merkeissä.

Lisätietoja:
VVO-yhtymä Oyj, toimitusjohtaja Olli Salakka, p. 0400 421 187

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.