Takaisin arkistosivulle
12.11.2010 | Uutiset

VVO:n kiinteistön­hoidon laadun­hallinta uuteen aikaan – Teknisen laadun tarkastajat aloittivat työnsä

Kolme kiinteistönhoidon teknisen laadun tarkastajaa Janne Peltola, Pasi Larkiala ja Kari Välisaari aloittivat VVO:n palveluksessa syyskuussa. Tarkastajien perehdytys on parhaillaan käynnissä. Se tapahtuu tutustumalla VVO-kotikeskusten isännöitsijöihin, kiinteistöihin ja palveluntuottajiin sekä teknisten tarkastuksien harjoittelulla. Perehdytystä helpottaa se, että kaikilla kolmella valitulla on tehtävän edellyttämä pitkä työkokemus ja hyvä tietotaito kiinteistönhoitoalalta.

Kiinteistönhoidon laatu varmistetaan oikeilla toimintatavoilla. Tarvittaessa kiinteistönhoitoyritysten henkilöstöä opastetaan ja ohjataan kädestä pitäen, lupaavat tekniset tarkastajat Peltola, Larkiala ja Välisaari. He kokevat työnsä haasteellisena, mutta hienona mahdollisuutena olla viemässä kiinteistönhoidon laadunhallintaa huoltoyhtiöihin. – VVO valtakunnallisena isona toimijana on kiinteistöalan näköalapaikka ja tällaisen uuden toimintamallin läpivieminen on ainutkertainen tilaisuus, iloitsevat teknisen laadun tarkastajat.

Laadun tarkastajien työnkuvaa ovat laadunhallintajärjestelmään liittyvien kiinteistön tekniseen hoitamiseen painottuvien osa-alueiden tarkastaminen sekä taloteknisten järjestelmien säätö- ja dokumentointityöt, sanoo tarkastajien esimies, käyttö- ja ylläpitopäällikkö Pasi Kujansuu.

Kenttäkierroksilla kiinteistöjä tarkastellaan käyttäen apuna mittareita, testaamalla ja havainnoimalla. Havaitut viat ja puutteet ohjataan suoraan työtilauksiksi.

Elinkaaritaloudellisuus paranee

Laadunhallinnan tavoite on parantaa kiinteistöjen elinkaaritaloutta, parantamalla energianhallintaa ja pidentämällä taloteknisten laitteiden käyttöikää. Oikea-aikaisella huoltotoiminnalla halutaan vähentää äkillisiä korjaustarpeita. Tavoitteen välivaiheita ovat asukastyytyväisyyden sekä kiinteistöjen yleisilmeen parantaminen.

Laatu-järjestelmän jalkautus on käynnissä ja tarkoitus on saada se valmiiksi kevääseen 2011 mennessä. Ensimmäinen täysi laadunmittauskierros alkaa heinäkuun 2011 alusta.
Lisätietoja:
käyttö- ja ylläpitopäällikkö Pasi Kujansuu, puh. 020 508 4422

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.