Takaisin arkistosivulle
29.4.2010 | Uutiset

VVO:n ja Validia-palveluiden erityisasunto­kohde Hämeenlinnassa harja­korkeuteen

VVO:lle valmistuu Hämeenlinnan Poltinahoon vuoden 2010 loppupuolella yhteensä 86 vuokra-asuntoa, joista 60 VVO:n käyttöön ja 26 Invalidiliiton Asumispalvelut Oy:n Validia-palveluiden käyttöön vammaisten asukkaiden palveluasunnoiksi ja määräaikaisasunnoiksi. Rakuunankatu 3:n asunnot ovat valtion korkotukemaa vuokra-asuntotuotantoa, lisäksi hankkeelle on myönnetty erityisryhmien investointi- ja käynnistysavustus.

Mielenkiintoista arkkitehtuuria, pihataidetta ja historiallinen kesätupa

Rakuunakadulle valmistuu yksiöitä, kaksioita ja kolmioita ja ne ovat pinta-alaltaan 27-78,5 m². Hissillisen 3-4 kerroksisen kaaritalon lähes kaikissa huoneistoissa on parvekkeet tai terassit. Kohteen erikoisuus on 1800-luvulta peräisin oleva hirsinen kasarmin polkupyörävarasto alueen yhteispihalla. Se korjataan piharakennukseksi asukkaiden yhteiskäyttöön. Pihalle on suunniteltu myös pihataideteos ja taloon johtavaan porttikäytävään valotaidetta.

Koteja ja palveluita monenlaisiin tarpeisiin

Osa valmistuvista huoneistoista tulee tavanomaiseen vuokrauskäyttöön. Perusasuntojen li-säksi osassa huoneistoja on otettu huomioon ikääntymisen tuomat erityisvaatimukset. Näitä asuntoja tarjotaan yli 55-vuotiaille. Validia-asunnoissa on puolestaan huomioitu fyysisesti vammaisten ihmisten erityistarpeet.

– Validia-palvelut ovat kaikkien talon asukkaiden saatavilla. Tarjoamme mm. ateria-, sauna- ja terveyspalveluja, avustamista ja kodinhoitoa sekä päivätoimintaa vammaisille ja ikäihmisille. Myös tilojen ja ulkoalueiden esteetön suunnittelu toimii kaikkien asukkaiden eduksi – paitsi tilapäisesti tai pysyvästi liikkumisrajoitteisten myös senioreiden ja lastenvaunujen tai painavien kantamusten kanssa kulkevien, toteaa Invalidiliiton Asumispalvelut Oy:n Etelä-Suomen aluejohtajaEija Kosunen.

VVO:n kiinteistöjohtaja Eero Saastamoisen mukaan nyt harjakorkeuteen noussut kohde on VVO:n toinen valmistuva kohde Hämeenlinnaan kolmen vuoden kuluessa. Yhden valmiin kiinteistöyhtiön osto mukaan luettuna, on VVO:n omistamien asuntojen määrä kasvanut tänä aikana Hämeenlinnassa noin kahdella sadalla.

– VVO voitti Rakuunankatu 3 tontin Hämeenlinnan kaupungin järjestämässä viitesuunnitelmakilpailussa. Kuten kohteen ulkomuoto kertoo, kyseessä ei ole tavanomainen hanke sisällöltään eikä myös kustannuksiltaan. Kohde on hyvä ja laadukas avaus uudelle Poltinahon asuntoalueelle. Urakkakilpailun onnistunut ajoitus mahdollisti vaativan hankkeen toteuttamisen, toteaa Saastamoinen.

Rakuunankatu 3 asuntojen markkinointi hoidetaan hajautetusti. Validia-asuntojen markkinointia hoidetaan Invalidiliiton Asumispalvelut Oy:n Etelä-Suomen aluetoimistosta ja VVO:n asuntojen markkinoinnista vastaa Hämeenlinnan VVO-kotikeskus.

Rakuunakatu 3, Hämeenlinna, huoneistotyypit
Lisätietoja hankkeesta:
VVO
Kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen
puh. 020 508 3248
eero.saastamoinen@vvo.fi

Invalidiliiton Asumispalvelut Oy, Validia-palvelut.
Aluejohtaja Eija Kosunen
puh. 0400 738 290
eija.kosunen@invalidiliitto.fi

Tietoa VVO:n toiminnasta Hämeenlinnassa
Aluepäällikkö Petteri Puolanne
020 508 3803
petteri.puolanne@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.