Takaisin arkistosivulle
30.4.2012 | Uutiset

VVO:n imago­kampanja kysyy: ”Onko sinulla ennakko­luuloja vuokra-asumisesta?”

Tiesitkö, että runsaasta miljoonasta vakinaisesti asutusta kerrostaloasunnosta yli puolet oli vuokra-asuntoja? Tai, että Suomessa asuu 1,3 miljoonaa ihmistä vuokralla. Tämä on neljäsosa koko väestöstä.

Millainen on yleinen mielikuva vuokralla asumisesta? Valitettavan usein vuokralla asuminen koetaan väliaikaiseksi asumismuodoksi ennen omistusasunnon hankkimista. Vuokra-asuminen on monen mielikuvissa myös vähävaraisten ja kaupunkilaisten asumismuoto.

Yli miljoonaan vuokra-asukkaaseen mahtuu koko Suomen asukkaiden kirjo siinä missä omistusasumiseenkin. Vuokralla on paljon nuoria, mutta niin on iäkkäitäkin. Enemmistö vuokra-asumisen asumismuodokseen valinneista on suurten kasvukeskusten asukkaita, jotka asuvat pienemmissä asunnoissa. Mutta mukana on myös suurissa perheasunnoissa viihtyviä lapsiperheitä tai iäkkäämpiä senioreita.

Vuokra-asuntojen kauniita sisustusratkaisuja tai julkisuuden henkilöitä esitellään harvoin aikakausilehtien sivuilla. Ulkomailla jo Ruotsissa tai Saksassa vuokralla asuminen ei ole tabu tai edes aihe, josta kannattaisi keskustella. Se on kunkin oma valinta ja parhaaksi valittu vaihtoehto kulloiseenkin tilanteeseen.

Vuokralla asuminen tuntuu olevan Suomessa myytti. VVO haluaa Suomen suurimpana yksityisenä vuokra-asuntojen tarjoajana herättää keskustelua siitä suhtaudutaanko vuokralla asumiseen ennakkoluuloisesti.

Nettisivuilla tähän tilalle muodostuu Youtube -video: VVO tv-mainos 2012: Zombie – 40 sekuntia

Toukokuussa käynnistynyt VVO:n imagokampanja kysyy: ”Onko sinulla ennakkoluuloja vuokralla asumisesta”: Kampanja kyseenalaistaa varsin rohkeasti mielikuvat ja asenteet vuokralla asumisesta. Kampanjan voi löytää televisiosta, radiosta kuin katukuvastakin. Internetin kampanjasivuilla jokainen voi lisäksi käydä testaamassa omat ennakkoluulonsa. VVO tavoittelee yleistä vuokra asumisen mielikuvan ja arvostuksen nostoa. 2000-luvulla Suomessa on aika siirtyä aikakauteen, jossa vastakkainasettelut paremmista ja huonommista asumismuodoista on syytä siirtää historiaan.

Onko sinulla ennakkoluuloja vuokra-asumisesta? Kerro se meille tutustumalla kampanjasivustoomme!

Lisätietoja: Marjaana Kivioja, VVO, puh. 020 508 3589

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.