Takaisin arkistosivulle
5.2.2013 | Uutiset

VVO:n asukkaat säästivät vettä ja lahjoittivat vesipumppuja Afrikkaan

VVO:n Helsingin alueen asukkaat säästivät vedensäästökampanjalla ”Älä lorota” Afrikkaan kahdeksan vesipumppua. Kampanjan idea oli herättää asukkaat miettimään vedenkulutustapojaan. Älä lorota -kampanja-aika oli 1.8..-31.12.2012.
W750_2014-04-16T16-14_1740245971_30

Merkittäviä säästöjä

Kampanjan aikana VVO:n Helsingin alueella säästyi joka päivä viisi säiliöautollista vettä. VVO lahjoittaa kaikkien osallistuvien talojen yhteistuloksen mukaisesti kahdeksan vesikaivopumppuja Afrikkaan.
– Pumppujen avulla autamme alueen asukkaita saamaan puhdasta vettä ja sen myötä parannamme heidän elinolojaan ja terveyttään, viestintäpäällikkö Marjaana Kivioja sanoi.

Kokonaiskulutuksen vähentämisen lisäksi talot kisasivat talotasolla. Vedenkulutustaan vähensi ylivoimaisesti eniten Ristolantie 19 huikealla 23 prosentillaan. Palkinnoksi voitosta talon asukkaat saavat kiinteistökohtaisen yllätyspalkinnon.
– Noin suureen vedensäästöön ei ole mahdollista päästä muutoin kuin että kaikki talon asukkaat ovat osallistuneet vedensäästötalkoisiin, energia- ja ympäristökoordinaattori Kari Mähönensummasi. – Hienoa nähdä tällaista yhdessä tekemisen meininkiä. Kun tehdään yhdessä, tuloksetkin ovat hyviä.

Ei vain kilpailu vaan pysyvä toimintatapa

– Puhdas vesi on suomalaisille niin itsestäänselvyys, ettei useinkaan tule ajateltua kuinka paljon juomakelpoista vettä valuu viemäristä alas vuotavan hanan tai lorottavan wc-istuimen myötä, Älä lorota -kampanjan käynnistänyt Helsingin aluepäällikkö Jukka Tervo totesi.
– Tavoitteena oli muuttaa asenteita ja tottumuksia pysyvästi, ei kampanjaluonteisesti. Tervo haluaa kiittää erikseen vielä talotoimikuntien puheenjohtajia, jotka omalla osallistumisellaan auttoivat kampanjan onnistumisessa.

– Käyttämällä vettä järkevästi ja huolehtimalla, ettei asunnossa ole vuotavia vesikalusteita, asukkaat voivat merkittävästi vaikuttaa talonsa kuluihin. Vesi ja sen lämmittäminen on erittäin kallista, Mähönen päättää.

Lisätietoja: Jukka Tervo, aluepäällikkö, VVO-kotikeskus Helsinki,
puh. 020 508 3817

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.