Takaisin arkistosivulle
10.2.2005 | Uutiset

VVO:lta yli sata uutta asuntoa Helsingin Arabianrantaan

VVO rakennuttaa yhteensä 115 uutta vuokra- ja omistusasuntoa Helsingin Arabianrannan historialliseen kulttuuri- ja taideympäristöön.

Ensimmäisenä alueelle valmistuu kaksi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 82 korkotukilainoitettuja vuokra-asuntoa. Asunnot ovat laadukkaasti varusteltuja nykyaikaisia ja toimivia kaupunkikoteja. Talojen ylimpään kerrokseen tulee sauna ja monitoimitilat parvekkeineen. Lisäksi taloissa on myös työtila-asuntoja, jotka tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia yhdistää asuminen ja työnteko. Suunnittelijana on toiminut Arkkitehtiryhmä A6 Oy.

Vuokra-asunnoista ensimmäisenä valmistuu huhtikuussa kuusikerroksinen Gunnel Nymanin katu 4, johon tulee 48 asuntoa. Marraskuussa valmistuu viisikerroksinen Gunnel Nymanin katu 8, jossa on 34 vuokra-asuntoa. Vuokra-asuntojen arvioitu keskivuokra on 13,67 euroa neliöltä kuukaudessa. Tontit on vuokrattu Helsingin kaupungilta.

VVO voitti tammikuussa 2003 toisen Helsingin kaupungin Arabianrantaan järjestämistä tontinluovutuskilpailuista, jonka tuloksena rantapuiston viereen on valmistumassa syyskuun lopussa kolme nelikerroksista laadukasta kaupunkivillaa, joihin tulee 33 myytävää asuntoa. Tyypillinen asuntokoko on väljä, 3 h + k, kooltaan 90-121 m2 ja niistä on merinäkymä. Pienimmät asunnot ovat 40 m2. Asuntosuunnittelussa on huomioitu yhteisöllisyys, sillä ylimpään kerrokseen tulee yhteinen iso saunaosasto kattoterasseineen. Asuntojen keskimyyntihinta on 4 484 euroa neliöltä. Kaupunkivillat on suunnitellut ARK-House arkkitehdit Oy. Kaupunkivillojen tontit on ostettu Helsingin kaupungilta.

Arabianrannan alueen taideperintö halutaan ulottaa myös uuteen asuinrakentamiseen – taide on esillä taloissa ja pihoilla. Kulttuuriympäristön kehittämisellä luodaan ainutlaatuinen asuinympäristö. Värien käyttö on tavanomaista rohkeampaa ja tuttuja teollisia materiaaleja käytetään uudella, ennakkoluulottomalla tavalla, mikä korostaa taideteollisuuskaupunginosan omaleimaisuutta.

Arabianrantaan valmistuvien As Oy Helsingin Arabianvillat sekä Gunnel Nymaninkatu 4 ja 8 harjannostajaisia vietetään torstaina 10.2.2005 klo 14.30 Arabiakeskuksessa.

Lisätietoja:
VVO Rakennuttaja Oy, toimitusjohtaja Arto Hiltunen, p. 0400 413 508

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.