Takaisin arkistosivulle
18.9.2009 | Uutiset

VVO:lle valmistuu senioriasuntoja Kuopioon

VVO:lle valmistuu Kuopion keskustaan 57 vuokra-asuntoa, jotka on tarkoitettu seniori-ikäisille. Tulliportinkatu 8:n asunnot ovat vapaarahoitteisia ja ne valmistuvat maaliskuussa 2009. Nämä ovat VVO:n ensimmäiset senioriasunnot Kuopiossa.

– Keskustassa, lähellä palveluja sijaitseville asunnoille on kysyntää Kuopiossa. Monet ikääntyvät muuttavat omakotitaloista pienempään ja haluavat asumiseltaan vaivattomuutta ja turvallisuutta, jota vuokra-asuminen tarjoaa. Asuntojen suunnittelussa olemme huomioineet muun muassa esteettömyyden, kertoo aluepäällikkö Heikki Räsänen.

Huoneistot ovat pääosin yksiöitä (33 – 51,5 m2) ja kaksioita (45,5 – 58 m2). Isommissa yksiöissä on tupakeittiö. Lisäksi taloon tulee kahdeksan 63,5 – 66 neliön kolmen huoneen huoneistoa. Kylpyhuoneissa on vakiovarusteina muun muassa asumista helpottavia tukitankoja. Kaikkien asukkaiden käytössä on ilmainen pesutupa. Kaikkiin asuinkerroksiin, myös kellariin, on esteetön pääsy.

Asuntojen keskivuokra on 12,50 euroa neliöltä kuukaudessa. Vuokra sisältää vesimaksun. Vuokravakuus uusilta asukkailta on vain 250 euroa, mikä palautetaan kolmen vuoden asumisen jälkeen.

VVO omistaa lähes 1 600 vuokra-asuntoa Kuopiossa. Pappilanmäkeen on suunnitteilla lähes 100 vuokra-asunnon rakennuttaminen. Asunnot rakennutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäiset 50 aloitetaan vuoden 2009 alkupuolella.

VVO:lla on koko maassa lähes 900 senioriasuntoa. Asunnot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla sekä Tampereella, Lahdessa, Rovaniemellä ja Lappeenrannassa.
Asuntotiedustelut:
VVO-kotikeskus Kuopio, puh. 020 508 4700

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.