Takaisin arkistosivulle
1.9.2011 | Uutiset

VVO:lle historiallisen suuri määrä uusia asuntoja

– yli tuhannen valmistuvan asunnon raja rikkoutuu loppuvuodesta

Syksyn 2011 alkuun mennessä VVO:lle on valmistunut poikkeuksellisen suuri määrä uusia asuntoja. Valmistuneista 768 asunnosta korkotukilainoitettuja asuntoja on 615 ja vapaarahoitteisia on 153. Asunnot sijoittuvat Espooseen, Vantaalle ja Helsinkiin ja Turkuun. Valmistuneiden kohteiden hankinta- arvo on noin 110 miljoonaa euroa.

Edellämainittujen kohteiden lisäksi rakenteilla on 705 vuokra-asuntoa. Asuntojen valmistuttua VVO:lla on historiansa suurin vuosittainen asuntotuotanto ja vuoden 2012 alussa VVO rikkoo 40 000 vuokra-asunnon rajan.

VVO:n tavoitteena on aloittaa loppuvuodesta vielä noin 200 asunnon rakentaminen mikäli rakentamisen suhdannetilanne mahdollistaa aloitukset. Kohonneet rakennuskustannukset ja rahoitusmarkkinoiden epävakaus vaikuttavat osaltaan tuleviin aloituspäätöksiin. Toisaalta hallitusohjelmassa sovittu korkotukilainojen omavastuukoron puolittaminen madaltaa kohteiden aloituskynnystä.
Lisätietoja:
Eero Saastamoinen, kiinteistöjohtaja, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3248

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.