Takaisin arkistosivulle
18.9.2007 | Uutiset

VVO voitti tontinluovutus­kilpailun Jyväskylän keskustassa

VVO:n kilpailuehdotus Nuovo, voitti Cygnaeuspuiston tontinluovutuskilpailun Jyväskylässä. Kaupungin järjestämän kilpailun ensisijaisena tarkoituksena oli saada kaupungin keskeiselle paikalle Cygnaeuksenpuiston ympärille laadukas asuinrakennuskokonaisuus.

” VVO:n kilpailuehdotuksella on kaksi tavoitetta. Rakennusten ja korttelin ulkonäön ja ilmeen tulee tukea Jyväskylää Alvar Aallon kaupunkina; täydentää tyylikkäästi yliopistoalueen ympäristöä ja ruutukaava-aluetta. Toisena tavoitteena on luoda toimivia, viihtyisiä ja kohtuuhintaisia asuntoja”, kertoo alue- ja hankekehityksen johtaja Jari Mäkimattila VVO:lta.

Modernit talot on suunniteltu porrastettuina ratkaisuina, joissa osa rakennuksista on neljä ja osa seitsemän kerroksisia. Ajatus porrastuksesta lähti Jyväskylän keskustan lähiympäristöstä. Porrastus myös edesauttaa korttelipihan valon saantia. VVO:n voittaneen ehdotuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy ja valaistussuunnittelusta vastasi Vesa Honkonen Architects Ky.

Jyväskylän kaupunki varaa tontin voittajalle ja ehdotuksen pohjalta tontille laaditaan asemakaava. Valmis tontti myydään kaavan vahvistuttua voittajalle. Rakennutettavien asuntojen määrä tulee olemaan noin 170. Asuntojen omistusmuoto määräytyy myöhemmin.

Jyväskylän kaupunki julisti avoimen laatuun perustuvan tontinluovutuskilpailun purettavan Cygnaeuksen lukion tontista keväällä. Kilpailu käytiin 12.2. – 11.5.2007. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimi kaupunginjohtaja Markku Andersson.

Lisätietoja:
Jari Mäkimattila, alue- ja hankekehityksen johtaja
puh. 040 755 3924
jari.makimattila@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.