Takaisin arkistosivulle
25.8.2015 | Uutiset

VVO tuli toiseksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kilpailussa

Vastuullinen kesäduuni -kampanja on palkinnut jälleen Suomen vastuullisimmat kesätyönantajat. Vastuullisin kesäduuni 2015 -kilpailuun osallistui 85 työnantajaa ja vastauksia saatiin 5702 kesätyöntekijältä. He arvioivat työnantajiaan muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella. Kesätyöntekijöiden mielestä kesätyökokemuksen vahvinta antia olivat hyvä työilmapiiri sekä lämmin ja reilu työyhteisö. VVO sijoittui suurten työnantajien sarjassa toiseksi.

Vastuullisin_kesäduuni_2015_vvofi.jpg

– VVO on kehittänyt kesätyöntekijöiden perehdytystä jo monen vuoden ajan. Se on pyrkinyt luomaan heille parhaat mahdollisuudet päästä osalliseksi merkitykselliseen työhömme sekä toimintatapojemme kehittämiseen. Tässä kilpailussa pärjääminen kertoo meille, että olemme onnistuneet näissä pyrkimyksissämme, VVO-yhtymän HR-asiantuntija Anu Ellwood kertoo.

VVO palkkasi tänä kesänä noin viisikymmentä kesätyöntekijää eri puolille Suomea. Kesätyöntekijöitä sijoittui Helsinkiin, Hämeenlinnaan, Jyväskylään, Järvenpäähän, Kuopioon, Lahteen, Lappeenrantaan, Ouluun, Tampereelle ja Turkuun. Kesätyöntekijät pääsivät työskentelemään myyntineuvottelijan, isännöitsijän, asiakaspalvelun, ostoreskontran, vuokravalvonnan ja markkinoinnin tehtävissä.

Kilpailun voittajat valittiin pienten ja keskisuurten sekä suurten organisaatioiden sarjassa. Pienten ja keskisuurten sarjassa voittajaksi arvioitiin lastensuojelujärjestö Lasten Kesä ry. Erityisesti perehdytys ja ohjaaminen, sekä oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden toteutuminen saivat vastaajilta kiitosta. Kolmen kärkeen ylsivät myös IT-alan yritykset Bitwise ja Vincit.

Suurten organisaatioiden sarjan voitti puolestaan sähkönsiirtoyhtiö Fingrid. Erityisesti työtehtävien mielekkyys ja yleinen tyytyväisyys kesätyökokemukseen nostivat Fingridin voittajaksi. Kolmanneksi tuli rakennusyhtiö Skanska.

Nuoret toivovat työantajilta enemmän palautetta

– Nuoret ovat työuran alussa ja epävarmoja omasta osaamisestaan, he tarvitsevat säännöllisesti paljon epävirallista palautetta ja ohjaamista. Nuoret pitävät palautteen saantia myös tärkeänä ammatillisen kehittymisen kannalta, Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen muistuttaa.
Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 262 työnantajaa.
Lisätietoa:
HR-asiantuntija Anu Ellwood, p. +358 20 508 3747, etunimi.sukunimi@vvo.fi

www.kesaduuni.org