Takaisin arkistosivulle
16.5.2008 | Uutiset

VVO siirtyy matalaenergia­rakentamiseen – tavoitteena asumisen kokonais­energiatehokkuus

VVO siirtyy asteittain asuntotuotannossaan matalaenergia- ja passiivirakentamiseen. Ensi vuonna suunnitteluun tulevat kohteet rakennetaan pääosin energiatodistuksen energialuokkaan A ja suuret peruskorjauskohteet pyritään toteuttamaan energialuokkaan B.Tällä hetkellä kerrostalotuotannossa vain MERA-konsepti yltää ja osin ylittää A-luokan energiavaatimukset. VVO:lla on useita MERA-hankkeita käynnissä. Hankkeissa toimii urakoitsijana MERA-konseptin pääkehittäjä Rakennusliike Reponen Oy.

– Yhteistyö rakennusteollisuuden kanssa energiatehokkaassa rakentamisessa ja korjaamisessa on avainasemassa ja rakennusteollisuuden sekä urakoitsijoiden panos ekotehokkaiden tuotteiden kehittämisessä suuri. Toivon, että yhteistyön tuloksena markkinoille syntyy MERA-konseptin lisäksi muitakin matalaenergiakonsepteja, sanoo VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakka.

VVO omistaa 38 000 asuntoa, joita korjataan vuosittain 60 – 80 miljoonalla eurolla. Nykynormien mukainen uudisrakentaminen täyttää energialuokan D ja uusien tiukentuvien normien mukainen rakentaminen asettuu arviolta luokkaan B. VVO haluaa edistää linjauksellaan koko rakennus- ja kiinteistöalan kehittymistä energiatehokkuuden edelläkävijäksi.

VVO keskittyy valtion tukemaan asuntotuotantoon
-energiatehokkaita pienasuntoja hyville paikoille

VVO:n tavoitteena on rakennuttaa vuosittain noin 700 vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulle. VVO on kuntien ja kaupunkien ohella lähes ainoa taho, joka rakennuttaa valtion tukemia yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja. Rakennuttamistavoitteen toteutuminen on kiinni kaupunkien kaavoituksesta ja tonttien luovuttamisesta, sekä näihin liittyvistä asuntojen kokojakaumaan liittyvistä määräyksistä esimerkiksi pysäköinnissä. Vuonna 2008 VVO aloittaa noin 600 tuetun vuokra-asunnon tuotannon.

– Yhä tiiviimpi yhteistyö kuntien kanssa vuokratalotonttien luovuttamisessa ja kaavoittamisessa on edellytys sille, että pystytään rakennuttamaan ekotehokkaita vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin, painottaa Salakka.

Kysytyimpiä asuntoja ovat pienet kodit ja VVO kehittää parhaillaan optimaalisia ratkaisuja edullisten, mutta laadukkaiden noin 15 – 40 m2 asuntojen tuotantoon. Asunnon pinta-alan optimointi luo energiatehokkuutta sekä laskee asunnon vuokrakustannuksia. Sijainti hyvien julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen lähellä on tärkeä osa kokonaisvaltaista kohtuuhintaista sekä energiatehokasta asumista.
Lisätietoja:

VVO-yhtymä Oyj
Olli Salakka, toimitusjohtaja
olli.salakka@vvo.fi
Puh. 0400 421 187

VVO-yhtymä Oyj
Tero Vanhanen, kehitysjohtaja
tero.vanhanen@vvo.fi
Puh. 050 360 2276

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.