Takaisin arkistosivulle
12.1.2012 | Uutiset

VVO rakentaa ja peruskorjaa

VVO:lle valmistui vuoden 2011 aikana yhteensä 1076 uutta vuokra-asuntoa. Näistä pääkaupunkiseudulle valmistui 965 asuntoa. Lisäksi Turkuun ja Kuopioon valmistui yhteensä 111 asuntoa. Valmistuneista asunnoista korkotukiasuntoja oli 609, välimallilla rahoitettuja asuntoja 316 ja vapaarahoitteisia 153 asuntoa.

– VVO on pidemmällä aikavälillä aloittanut vuosittain keskimäärin 450 asunnon rakentamisen. Tuotantomäärät voivat vaihdella huomattavastikin vuosittain. Investoimme silloin kun se on tarkoituksenmukaista ja kustannuskehitys suotuisa. Tulevaisuudessa yli puolet tuotannosta on vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja ja vajaa puolet valtion tukemaa asuntotuotantoa, arvioi kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen.

Tällä hetkellä VVO:lla on rakenteilla yhteensä 559 uutta asuntoa. Keväällä uusia vuokrataloja valmistuu Espooseen, Helsinkiin ja Tampereelle.

Espoon Suurpeltoon valmistuu uusia koteja keväällä, kun vuokratalot Piilipuuntie 25 ja Piilipuuntie 31 valmistuvat. Näihin kahteen taloon valmistuu yhteensä 127 asuntoa. Rakenteilla olevat uudet talot täydentävät hyvin alueelle viime vuonna valmistuneita kolmea VVO:n vuokratalokohdetta, joissa on yhteensä 199 asuntoa.

Helsingin Viikkiin on rakenteilla Agronominkatu 1. Huhtikuussa Viikin keskustaan valmistuvaan kohteeseen tulee 66 asuntoa ja kaksi liiketilaa.

Tampereen Hervantaan on rakenteilla 87 vuokra-asuntoa osoitteeseen Tieteenkatu 8 ja 10. VVO:lla on Hervannassa reilun tuhannen asunnon kanta ja nämä huhtikuussa valmistuvat uudet asunnot vastaavat hyvin alueella olevaan pienten asuntojen kysyntään.

Korjaustoiminnan vuosittainen kokonaisvolyymi noin 70 milj. euroa

– VVO:lla on noin 40 000 asuntoa ja niiden keski-ikä on noin 30 vuotta. Julkisivut, putket ja talotekniikka kestää vain tietyn iän ja asuntokanta vaatii sen vuoksi jatkuvasti korjaustoimenpiteitä. Asukkaat edellyttävät tasokkaita ja nykyaikaisia asuntoja. Korjaustarve on joka tapauksessa niin suuri, että korjauksia joudutaan priorisoimaan markkina-, sijainti- ja liiketaloudellisin perustein. Kaikkiaan ylläpitokorjauksia ja investointiluonteisia korjauksia tehdään noin 70 miljoonalla eurolla vuosittain, sanoo Saastamoinen.

Laajamittaisia peruskorjauksia, missä asukkaat eivät asu remontoitavassa talossa, on käynnissä Helsingissä Linnankatu 11:ssä ja Vähätuvantie 6:ssa, Vantaalla Malminiityn alueella sekä Tampereen keskustassa Hallituskatu 7:ssä. Edellisten lisäksi tänä vuonna peruskorjauksia on käynnistymässä Lahdessa, Hämeenlinnassa, Keravalla, Oulussa, Espoossa ja Helsingissä.

Lisätietoja:
Kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3248

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.