Takaisin arkistosivulle
11.5.2013 | Uutiset

VVO rakennuttaa suuren kerrostalo­kohteen Vantaan Tikkurilaan

Turvallinen korttelisisäpiha asukkaiden käyttöön

Rakennusosakeyhtiö Hartela ja Caverion Suomi Oy rakentavat VVO:lle sen historian suurinta asuinkiinteistöä. Taloon tulee kaikkiaan 188 vuokra-asuntoa. Korttelimainen kerrostalo valmistuu vuoden 2015 aikana.

W750_2014-04-16T16-16_1740328542_30

VVO rakennuttaa 188 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa Tikkurilan ydinkeskustaan. Rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa 2013 ja kortteli valmistuu kahden vuoden kuluttua. Rakennusteknisten töiden urakkasumma on 22,6 milj. euroa.

Korttelimainen kerrostalo rakennetaan osoitteeseen Lauri Korpisen katu 10. Kohde toteutetaan jaettuna urakkana. Rakennusurakoitsijana on Rakennusosakeyhtiö Hartela ja talotekniikkaurakoitsijana Caverion Suomi Oy.

– Lauri Korpisen katu 10 on kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen. Se on asuttavuudeltaan laadukas ja rakennuskustannuksiltaan kohtuuhintainen, huolimatta haasteellisista perustamisolosuhteista, sanoo yksikönjohtaja Jari Mäkimattila VVO:sta.

Tikkurilan aseman ja tulevan matkakeskuksen välittömään läheisyyteen rakentuvassa Lauri Korpi-sen kadun korttelissa on 4-6 kerrosta ja kahdeksan porrashuonetta. Rakennus kiertyy umpikorttelimaisesti sisäpihan ympärille. Tämä mahdollistaa turvallisen ja viihtyisän sisäpihan asukkaiden yhteiskäyttöön. Autojen pysäköinti on suunniteltu pihakannen alle tulevaan autohalliin ja pintapysäköintinä.

Edistyksellisiä energiatehokkaita ratkaisuja

VVO etsii uudistuotannossa ratkaisuja, joilla turvataan oikeat ja miellyttävät asumisolosuhteet energiatehokkaalla tavalla. Lauri Korpisen kadun hankkeessa toteutetaan esimerkiksi tarpeenmukainen ilmanvaihdon ohjaus automatiikan avulla. Näin asukas voi keskittyä asumiseen ilman, että hänen tarvitsee aktiivisesti huolehtia hyvistä olosuhteista ja energiatehokkuudesta.

Taloon asennettavan edistyksellisen rakennusautomaatiojärjestelmän avulla voidaan ohjata esimerkiksi yksittäisen asunnon märkätilojen lattialämmitystä tai ilmanvaihdon määrää, kun asunnossa ei oleskella.

Lisätietoja:

yksikönjohtaja Jari Mäkimattila, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3614
tuotantojohtaja Henri Mämmi, Rakennusosakeyhtiö Hartela, puh. 010 561 3350
yksikönjohtaja Petri J. Lehtinen, Caverion Suomi Oy, puh. 050 390 0276
Rakennusosakeyhtiö Hartela on Hartela-yhtiöt Oy:n tytäryhtiö. Hartela on yksi suurimmista suomalaisista rakennusalan yrityksistä. Vakavarainen, yli 70-vuotias perheyhtiö työllistää valtakunnallisesti ja vientitehtävissä yli 1.000 rakentamisen ja talotekniikan ammattilaista.

Caverion suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää käyttäjäystävällistä ja energiatehokasta kiinteistötekniikkaa sekä teollisuuden palveluita. Palveluitamme käytetään muun muassa toimistoissa ja liikekiinteistöissä, asunnoissa, julkisissa palvelurakennuksissa sekä teollisuuslaitoksissa. Tavoitteenamme on olla markkinoiden johtava kiinteistöteknisten palvelujen tarjoaja Euroopassa. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja asiakaslähtöinen palvelu, joka kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet kiinteistön koko elinkaaren ajan. Caverion syntyi heinäkuussa 2013 kiinteistötek-nisten ja teollisuuden palveluiden irtautuessa YIT-konsernista itsenäiseksi konsernikseen. Vuoden 2012 liikevaihtomme oli noin 2,8 miljardia euroa. Caverionilla on 13 toimintamaassa Pohjois- ja Keski-Euroopassa yhteensä yli 18 000 työntekijää. Caverionin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.caverion.fi

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.