Takaisin arkistosivulle
25.6.2008 | Uutiset

VVO rakennuttaa 120 hitas-omistusasuntoa Arabianrantaan

VVO jatkaa aktiivista rooliaan yhtenä Helsingin Arabianrannan merkittävimmistä asuntorakennuttajista. Arabianrannan eteläosassa sijaitsevalle Toukolanrannan alueelle, kauppakeskus Arabian välittömään läheisyyteen, toteutetaan mittava, 120 vapaarahoitteisen hitas-omistusasunnon kerrostalo. Keskikooltaan reilun 80 neliön asuntojen keskimääräinen myyntihinta tulee olemaan 3 400 euroa neliöltä. Rakentaminen alkaa vuonna 2009.

Helsingin kaupunki ratkaisi tontin vuokraajan laatuun perustuvalla kilpailulla. Neljä merkittävää rakennuttaja- ja rakentajatahoa osallistui kilpailuun käyttäen suunnittelijoinaan maan parhaita konsulttitoimistoja. Kilpailun voittaneen VVO:n ehdotuksen, Ruutuhypyn, pääsuunnittelijoina ovat arkkitehtitoimisto HMV:stä Mikko Metsähonkala, Juha Huuhtanen ja Jari Viherkoski. Suunnitteluryhmään kuuluivat myös Pohjatekniikka Oy:stä toimitusjohtaja Christer Sundman, MA-arkkitehdeista maisema-arkkitehti Marja Mikkola sekä kuvataiteilijat Petteri Nisunen ja Tommi Grönlund.

Suunnitelmassa on erityisesti panostettu asuntoratkaisujen innovatiivisuuteen.
– Halusimme vastata Helsingin kaupungin toiveeseen, että uusille asuinalueille kehitetään uudentyyppisiä asuinkerrostaloja ja asuntoja. Suunnitelmamme tukee tätä ilmeisesti ainutlaatuisella lamellitalon asuntoratkaisulla, jossa osa asunnoista ulottuu rungon puolelta toiselle ja kerroksesta toiseen, kertoo alue- ja hankeyksikön johtaja Jari Mäkimattila.

Lähes kaikista asunnoista on upea näkymä Toukolan rantapuistoon ja Vanhankaupunginselälle. Tontille rakennetaan myös 70 autopaikkaa pihakannen alle. Lisäksi autopaikkoja tulee erilliselle pysäköintitontille. Myös talon piha on poikkeuksellinen suomalaisessa asuntotuotannossa. Erikoinen kattokerros – muusta rakennusmassasta poikkeava muotokappale – on asemakaavan vaatimusten mukainen, ja se sisältää asuntoja sekä yhteistiloja.
Lisätietoja:
VVO Rakennuttaja Oy
alue- ja hankeyksikön johtaja Jari Mäkimattila,
p. 040 755 3924, jari.makimattila@vvo.fi
hankekehityspäällikkö Jyrki Hahkala,
p. 040 519 3161, jyrki.hahkala@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.