Takaisin arkistosivulle
10.5.2011 | Uutiset

VVO peruskorjaa ja uudisrakentaa

– harjannostajaisia vietetään Malminiityssä ja Kuopiossa

VVO:n laajasta peruskorjaus ja uudisrakennushankkeista ovat harjakorkeudessa muun muassa Vantaan Malminiitty ja Kuopion Pappilanmäki.

VVO ensimmäiset kiinteistöt rakennettiin Vantaan Malminiittyyn 1970-luvun alussa. Malminiityn alueen 15 talossa on kaikkiaan 591 asuntoa. Suunnitelmissa on saneerata koko alue vaiheittain tulevien vuosien aikana.

Lvi-peruskorjaus käynnistyi Malminiityntie 16-taloista ja koskee kolmea kerrostaloa, joissa on yhteensä 144 asuntoa. Asunnot ovat tyypiltään 1h+kk – 3 h+k pinta-alaltaan 32 – 75 m2. Lvi-remontin yhteydessä asunnot korjataan laajasti; keittiöt ja kylpyhuoneet uusitaan ja kaikki lattiat ja seinäpinnat kunnostetaan.

Perusteellisen remontin vuoksi asukkaille järjestetään sijaisasunnot remontin ajaksi, koska asukkaita ei haluttu häiritä remontilla. Vantaan VVO-kotikeskuksella on iso urakka väliaikaisasuntojen ja muuttojen junailussa. Monissa asunnoissa on sama asukas asunut pitkään, jopa talon koko 40-vuotisen olemassa olon ajan.

Ensimmäisinä remontoidut A-talon kahden portaan asunnot valmistuivat maalis- ja huhtikuun lopussa, jolloin asukkaat pääsivät muuttamaan uusittuihin asuntoihin. Malminiityntie 16-talojen saneeraus valmistuu vuoden 2011 loppuun mennessä. Kohteen harjannostajaisia vietetään 9.6.2011.

Kohteen pääurakoitsijana toimii NCC Rakennus Oy. VVO:lta projektipäällikkönä toimii Hannu Saari ja valvojana Sakari Sasi.

Kuopion Pappilanmäkeen uusi vuokratalo

Kuopion keskustan tuntumaan Papinkuja 3:ssa on rakenteilla kaksi hissillistä vuokrakerrostaloa, joissa on yhteensä 52 huoneistoa. Asuntojen huoneistokoot vaihtelevat 33,5 m²:n yksiöistä aina 70 m²:n saunallisiin kolmeen huoneen ja keittiön asuntoihin. Suurimmissa huoneistoissa on erikoisuutena 7 – 8 m²:n viherhuoneet.

Hienolle ja keskeiselle paikalle, vain reilun kilometrin päähän torista, rakentuvan Papinkuja 3:n asunnoilla on hyvä kysyntätilanne.
– Hakemuksia ja kyselyjä asukasvalinnasta tulee jo nyt, vaikka asunnot valmistuvat vasta joulukuussa, sanoo myyntineuvottelija Paula Knuutinen Kuopion VVO-kotikeskuksesta.

Papinkuja 3 valmistuu vuoden loppuun mennessä ja kohteen harjannostajaisia vietetään 26.5.2011. Kohteen pääurakoitsijana toimii NCC Rakennus Oy. VVO:lta projektipäällikkönä toimii Petri Alatalo ja valvojana Tapani Asikainen.

Lisätietoja:
yksikön johtaja Matti-Pekka Koistinen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3617

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.