Takaisin arkistosivulle
30.5.2005 | Uutiset

VVO ostaa Finnairilta 90 vuokra-asuntoa

VVO-yhtymä Oyj sekä Finnair Facilities Management Oy ja Finnairin Eläkesäätiö ovat tehneet kaupat, joilla VVO ostaa kahden vuokrataloyhtiön koko osakekannan lentokentän läheisyydestä Vantaan Veromiehenkylästä. Yhtiöissä on yhteensä 90 aravarajoituksista vapautuvaa vuokra-asuntoa. Lisäksi viereiset rakentamattomat tontit siirtyvät VVO:n omistukseen. Niille on tarkoitus rakentaa pienehköjä vuokra-asuntoja lähes sama määrä vastaamaan lentokentän kasvavan työpaikka-alueen tarpeita.

Toinen yhtiöistä on ainoa Alvar Aallon suunnittelema rakennus Vantaalla. Se on rakennettu 50-luvulla. Toinen yhtiöistä on rakennettu 70-luvulla.

Asunnot säilyvät vuokrauskäytössä ja niiden omistus- ja hallintaoikeus siirtyy VVO:lle ensi syksynä. Finnair ja VVO ovat sopineet myös yhteistyöstä, jolla parannetaan Finnairin henkilöstön asunnonsaantia koko maassa VVO:n toimintapaikkakunnilla.

Finnairilla asunto-omaisuuden kauppa liittyy laajempaan kokonaisuuteen, jossa Finnair vapauttaa pääomia kiinteistöistään pääliiketoimintaansa. Neuvonantajana Finnairilla näissä järjestelyissä toimii DTZ Finland.

Lisätietoja:

Finnair:
Pekka Jussila, puh. (09) 818 4130 tai 040 5399 345

VVO:
Eero Saastamoinen, puh. 020 508 3248 tai 0400 442 999

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.