Takaisin arkistosivulle
8.6.2015 | Uutiset

VVO-konsernin asumisneuvontapalvelu laajenee

Asumisneuvojat.jpg

Elokuussa 2014 VVO-konserni aloitti ensimmäisenä yksityisenä vuokranantajana asumisen neuvontapalvelun. Toistaiseksi pääkaupunkiseudulla toimiva asumisneuvontapalvelu laajenee nyt kesäkuussa, kun Veera Kantola aloitti uutena asumisneuvojana 1.6.2015. Kantola on koulutukseltaan sosionomi ja hän työskenteli aikaisemmin asumisen sosiaaliohjaajana.

VVO-konsernin ensimmäiseksi asumisneuvojaksi valittiin Essi Honkanen. Hänen työhönsä on kuulunut etsiä ratkaisuja asumisen erilaisiin tilanteisiin. Liikkeelle asumisneuvonnassa lähdettiin pienin askelin pääkaupunkiseudulta, ja ajatuksena oli kehittää oma konsepti palvelun toteutukseen. Asumisneuvonnan konseptissa keskeistä on auttaa asiakkaita itse löytämään ratkaisuja asumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Yhtiöllä on yli 40 000 asuntoa. Nyt aloittaneen Veera Kantolan avulla pystytään tarjoamaan apua entistä suuremmalle joukolle Lumo- ja VVO-kotien asukkaita.

Asumisneuvonnan laajenemiselle oli tilausta. Esimerkiksi väestön ikääntyminen näkyy jo työmäärissä.

– Vanhemman väestön asumisen tilanteissa kaivataan usein asumisneuvojan apua. Esimerkiksi kotona asuvia muistisairaita on tärkeää auttaa muodostamaan tarvittavia tukiverkostoja, jotta kotona asuminen onnistuu mahdollisimman pitkään.

Asumisneuvonta on jo osoittanut hyötynsä. Iso määrä palvelua käyttäneistä asiakkaista on saanut apua ja neuvoja haastaviin tilanteisiinsa. Parhaimmillaan asumisneuvonta ehkäisee asiakkaiden vaihtuvuutta, vähentää häiriöitä asuintaloissa ja tarjoaa ratkaisuja vuokranmaksuun liittyen.

Honkasen mukaan asumisneuvonnassa on ensisijaisesti kyse asiakasvastuullisuudesta.
Tähänastiset kokemukset asumisneuvonnasta pääkaupunkiseudulla ovat niin hyvät, että jatkossa palvelu ulotetaan koko maahan. Hyvästä asumisneuvonnasta hyötyvät kaikki.

Lisätietoja:

Isännöintipäällikkö, Asiakkuudet Petteri Puolanne, VVO-yhtymä Oyj,
puh. 020 508 3803, etunimi.sukunimi(at)vvo.fi

Facebook:
Lumo https://www.facebook.com/lumokoti
VVO https://www.facebook.com/vvofi
Twitter:
VVO-yhtymä Oyj https://twitter.com/VVOfi
Instagram:
Lumo https://instagram.com/lumokoti/

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin markkinaehtoinen, yksityinen vuokranantaja, joka on tarjonnut yli 45 vuoden ajan monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista. Asuntovalikoima on laaja. Konserniin kuuluu lähes 41 000 vuokra-asuntoa eri puolilla maata. Markkinaehtoisia Lumo-asuntoja on yhteensä lähes 27 000 ja omakustannusperusteisia VVO-asuntoja lähes 14 000. Konserni työllistää noin 340 asumisen ammattilaista.
lumo.fi, vvo.fi