Takaisin arkistosivulle
28.11.2016 | Pörssitiedotteet

VVO-konsernille 170 miljoonan euron rahoitus Euroopan investointipankilta

VVO-YHTYMÄ OYJ
PÖRSSITIEDOTE
28.11.2016 KLO 10.30.

VVO-konsernille 170 miljoonan euron rahoitus Euroopan investointipankilta

VVO Kodit Oy ja Euroopan investointipankki (EIP) ovat sopineet yhteensä 170 miljoonan euron pitkäaikaisesta rahoituksesta, jolla toteutetaan uusien lähes nollaenergiatalojen (nZEB) rakentamista lähivuosina. Rahoitus kohdistuu uusiin lähes nollaenergiataloihin Helsingin metropolialueella ja muissa kasvukeskuksissa kuten Vantaalla, Espoossa ja Tampereella. EIP:n rahoitus liittyy investointiohjelmaan, jolla VVO-konserni rakennuttaa 1 800 asuntoa. Konserni on viimeisen viiden vuoden aikana investoinut vuokra-asumiseen lähes 1,5 miljardia euroa.

Nyt allekirjoitettu ensimmäinen lainaerä on 75 miljoonaa euroa ja sopimus rahoituksen loppuosasta on tarkoitus solmia ensi vuonna. EIP:n myöntämä laina on vakuudeton ja sille on annettu emoyhtiö VVO-yhtymä Oyj:n takaus. EIP:n myöntämä laina kuuluu Euroopan strategisten investointien rahaston ESIRin piiriin. Euroopan komission käynnistämä ESIR on osa Euroopan investointiohjelmaa, jonka tavoitteena on yksityisten investointien määrän lisääminen, talouskasvun nopeuttaminen ja työllisyyden parantaminen.

Rahoitusyhteistyön tavoitteena on uusien lähes nollaenergiatalojen rakennuttaminen ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen rakentamisessa. VVO-konserni on jo tehnyt lainaehtojen mukaisen investointipäätöksen lähes nollaenergiataloista Helsinkiin osoitteeseen Hilapellontie 22 ja Vantaalle osoitteisiin Pyhtäänkorventie 25 sekä Leineläntie 3.

”Investoinnit energiatehokkaisiin ratkaisuihin ovat kustannustehokkain tapa vähentää päästöjä. Suomi on jo johtava tässä kehityksessä Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Olemme iloisia voidessamme olla mukana rahoittamassa VVO-konsernin energiatehokkaita investointeja”, Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori kertoo.

Uudenlainen energiatehokas ja ilmastoystävällinen rakennuttaminen on keskeisessä asemassa investoidessamme uudisrakentamiseen ja korjatessamme vanhoja kohteita. Kehitämme ja tuomme asukkaillemme uusia asumisen ratkaisuja ja palveluja, jotka luovat parempaa kaupunkiasumista. Euroopan investointipankin rahoitus edistää VVO-konsernin strategian mukaista kasvua ja toteutettavat asunnot helpottavat työn perässä muuttoa kaupungistuvassa Suomessa”, toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo.

Lisätietoja:
VVO-yhtymä Oyj
Jani Nieminen, toimitusjohtaja, puh. 050 373 4847

VVO-yhtymä Oyj
VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun vuoteen 2021 mennessä rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa. www.vvokonserni.f

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.