Takaisin arkistosivulle
12.1.2016 | Uutiset

VVO-konserni toteutti 8631 ARA-vuokra-asunnon myynnin Y-Asunnoille

VVO-konserni on tänään toteuttanut 8 631 vuokranmääritykseltään omakustannusperusteisen, eri puolella Suomea sijaitsevan asunnon myynnin. Ostaja on Y-Säätiön konserniin kuuluva Kiinteistö Oy Y-Asunnot. Kauppahinta on Asumisen kehittämis- ja rahoituskeskus ARA:n vahvistama luovutuskorvaus, joka on noin 75 miljoonaa euroa. VVO-konserni tiedotti kaupan esisopimuksen allekirjoittamisesta 30.11.2015.

Kauppa ei vaikuta asukkaiden asemaan, ja kaikki vuokrasopimukset säilyvät entisellään. Kaupassa siirtyvät Y-Asunnoille vuoden 2015 ylijäämät ja asuntojen korjauksiin osoitettuja varoja yhteensä noin 3 miljoonaa euroa. Kaupassa siirtyy lisäksi kaikki kaupantekohetkellä kaupan kohteisiin kohdistuvat asuintalovaraukset, arviolta noin 2 miljoonaa euroa. Asuintalovaraus on kirjanpidossa tehty vapaaehtoinen varaus.

VVO-konserni keskittyy tulevaisuudessa tarjoamaan vuokra-asuntoja Suomessa noin 30 paikka-kunnalle aiemman 41 paikkakunnan sijaan. VVO-konserni on Suomen suurin markkinaehtoinen vuokranantaja tarjoten omistusasumisen kanssa tasa-arvoista asumista ja uusia asumisen palveluja. Konsernin vuokra-asuntoja on kaupan jälkeen yhteensä yli 32 500.

Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti Lumo-asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta tai ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jani Nieminen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 050 373 4847, etunimi.sukunimi@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.

Perustehtävämme on luoda asiakkaillemme mahdollisuus turvalliseen, hyvään ja pitkäaikaiseen asumiseen eri elämäntilanteissa. Henkilöstömme kokee työnsä eettisesti arvokkaaksi ja mielekkääksi.