Takaisin arkistosivulle
4.1.2016 | Uutiset

VVO-konserni pilotoi Enevon jätesäiliöantureita Helsingin Lumo-kohteissa

Enevo_installation_tiedote.jpg

Marraskuun lopussa neljään VVO-konsernin Helsingin Lumo-kohteeseen asennettiin Enevo Oy:n jätesäiliöiden täyttymistä seuraavat anturit. Niiden tavoitteena on lisätä jätehuollon läpinäkyvyyttä ja reaaliaikaista seurattavuutta sekä mahdollistaa tarpeenmukaista jätesäiliöiden tyhjennystä tulevaisuudessa. Enevo valmistaa, myy ja markkinoi ratkaisua, joka kerää ja analysoi tietoa jäteastioista sensoreiden avulla mahdollistaen kustannustehokkaan jätteenkeräyksen.

Laite välittää tiedot jäteastian tilanteesta 3G-verkon kautta pilvipalveluun. VVO:lla tavoitteena on valjastaa IoT:n tarpeenmukaiseen jätehuoltoon ensimmäisten joukossa.

– Selkokielellä on kyse taloyhtiöiden roskiksiin asennettavasta sensorista, joka mittaa ja raportoi roskiksen täyttymistä ja tyhjennystä. Täyttöastetta voi tarkastella netistä käyttöliittymän kautta. Uusi pilvipalvelu auttaa jätehuollon laadukkuuteen tähtäävässä asumispalveluiden kehityksessä, mikä on VVO-konsernille strateginen tavoite. Haluamme olla etulinjassa edistämässä tarpeenmukaista jätehuoltoa, VVO-yhtymän ympäristö- ja energia-asiantuntija Ayla Dincay sanoo.

Ympäristö kiittää, kun jäteauto ajaa vain tarpeen mukaan

Enevon anturin tuottama tieto auttaa optimoimaan jäteautojen kulkureitit ja astioiden tyhjennysaikataulut reaaliaikaisesti. Palvelu tuottaa informaatiota, raportteja ja tilastoja mm. siitä, milloin säiliöt on tyhjennetty ja mikä materiaalin paino on tyhjennyshetkellä. Lisäksi se hälyttää, mikäli on osatyhjennyksiä, lämpötilan muutoksia tai ylitäyttymisiä.

VVO:lle yksi tärkein kriteeri pilottiin lähtemisessä on jätehuoltopalvelun läpinäkyvyyden parantaminen sekä tarpeen mukainen jäteastioiden tyhjennys.

– On tärkeää, että osaamme jatkossa arvioida todellisen roskisten tyhjennyksen tarpeen: tiedämme, missä on yli- ja alitäyttöä. Jatkossa toivottavasti ei tule turhaa tyhjennysajoa ja toisaalta jonnekin voi olla tarvetta lisätä tyhjennyksien määrää kuukaudessa. Myös sesonkien vaikutus, esim. joulu, voidaan ennakoida näin paremmin.

Myös asukkaat voivat jo pilottivaiheessa saada käyttöliittymään tunnukset ja seurata oman jätepisteen säiliöiden täyttymistä.

Lisätietoja:

Ympäristö- ja energia-asiantuntija Ayla Dincay, VVO-yhtymä Oyj, p. 020 5083313, ayla.dincay(at)vvo.fi
Pertti Tammivuori, Jätemittari-projekti, Enevo Oy, p. 0500 705772, pertti.tammivuori(at)enevo.com

VVO-Yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.
ta.