Takaisin arkistosivulle
1.10.2015 | Uutiset

VVO-konserni mukana Helsingin Jätkäsaaren Airut-korttelin toteuttamisessa

Ekotehokkaita malleja kestävään asumiseen

Helsingin Jätkäsaaren Low2No-kortteliprojekti nytkähti eteenpäin, kun VVO-konserni ja SRV solmivat urakkasopimuksen 63 asunnon kohteesta 17. syyskuuta. Tavoitteena on energiatehokkaan kohteen valmistuminen vuoden 2017 aikana. Airut-korttelin osapuolet panostavat kukin uusien kestävien ratkaisujen tutkimukseen ja kehittämiseen sekä suunnitteluun ja toteutukseen rakennusoikeuksiensa suhteessa. Airut-kortteli yhdistää asuntoja, toimistoja ja liiketiloja. VVO-konserni vastaa kohteen vuokra-asuntotuotannosta.

– Jätkäsaaren sijainti on erinomainen ja hanke tarjoaa meille mahdollisuuden tarjota vuokra-asuntoja aivan Helsingin ydinkeskustan läheisyydessä – vieläpä meren tuntumassa. Airut-kortteli sijaitsee alueen sisääntulon lähellä ja puiston laidalla. Yhteisiä toimintoja ja ratkaisuja haetaan koko korttelille. Suunnitelmissa on yhteinen keskusaukio liiketiloineen ja palveluineen sekä yhteisöllisyyttä tukevat kokoontumistilat ja korttelisauna, kertoo VVO-konsernin kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen.

Low2No.jpg

Asumisen ympäristötyötä edistetään innovatiivisilla hankkeilla

VVO-konserni on tehnyt pitkäjänteistä työtä olemassa olevan rakennuskannan sekä uudisrakentamisen energiansäästötavoitteiden saavuttamiseksi. Jätkäsaaren hanke on jatkoa tälle työlle. Asumisen ympäristötyö kehittyy innovatiivisilla hankkeilla.

– Odotamme Jätkäsaaren suunnitteluprosessilta toteuttamiskelpoisia ja tuleviinkin rakennushankkeisiin sovellettavia energiatehokkaita ratkaisuja. Suunnitelmissamme on rakennuttaa jatkossa vähintään 1000 asuntoa vuosittain. Tällä projektilla uskomme löytävämme kestäviä ja oikeita ratkaisuja pitkälle tulevaisuuteen, Jolkkonen jatkaa.

Käyttäjät ratkaisevat loppukädessä

Jätkäsaaressa kestävän kehityksen teemoja lähestytään kokonaisvaltaisesti. Vähähiilisten ratkaisujen ohella käyttäjälähtöisyys on nostettu keskeiseksi suunnittelua ohjaavaksi näkökulmaksi. Kansainvälisessä konsulttitiimissä on mukana käyttäjäkokemuksen suunnitteluun erikoistuneita huippuluokan asiantuntijoita.

– Tämän osaamisen yhdistäminen vahvoihin perinteisiimme asukasyhteistyöstä ja ympäristötietoisesta asumisesta tuottaa varmasti kiinnostavia ja toimivia uusia ekotehokkaan arjen ja asumisen malleja, Jolkkonen summaa.

Lisätietoja:
Kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 0400 243 144, etunimi.sukunimi(at)vvo.fi

VVO-Yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.