Takaisin arkistosivulle
24.11.2005 | Uutiset

VVO kehittää kartonki- ja paperinkeräystä asuin­kiinteistöissään

Keskitetyssä keräyksessä pian yli 18 000 VVO:n asuntoa

VVO keskittää kartonki- ja paperinkeräyksen Papros Oy:lle omistamissaan asuinkiinteistöissä pääkaupunkiseudulla, Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sekä kehyskunnissa Järvenpään VVO-kotikeskuksen alueella. VVO:n ja Paproksen välinen yhteistyösopimus kattaa tällä hetkellä yli 18 000 VVO:n vuokra-asuntoa. Se on lähes 48 prosenttia koko VVO:n kiinteistökannasta.

Siirtyminen keskitettyyn kartongin- ja paperinkeräykseen tukee VVO:n ekologisia tavoitteita ja pitkäjänteistä ympäristötyötä. Jokaisesta asuinkiinteistöstä voidaan vähentää sekajäteastioiden tai tyhjennyskertojen määrää. Tämä tarkoittaa vuositasolla arviolta lähes 80 000 euron säästöä. Asumisesta syntyvä kartonkiaines voidaan ohjata materiaalihyötykäyttöön ja siten vähentää kaatopaikalle päätyvän jätteen määrää. Kaatopaikalle menevän jätteen määrän arvioidaan vähenevän noin 350 000 kiloa vuodessa.

VVO:n tavoitteena on olla vastuullinen kiinteistönomistaja ja kehittää asiakkailleen muun muassa ympäristöystävällisiä asumispalveluja. Vuosi sitten yhtiö aloitti kokeiluna keskitetyn kartonki- ja paperinkeräyksen omistamissaan asuinkiinteistöissä pääkaupunkiseudun kehyskunnissa. Kokeilussa olivat mukana Järvenpää, Kerava, Tuusula sekä Porvoo, Hyvinkää, Nurmijärvi, Riihimäki ja Mäntsälä. Kokemukset ovat olleet hyviä.

– Keskitettyyn keräykseen siirtymällä vähennämme merkittävästi kaatopaikoilla jätteiden mätänemisestä syntyviä metaanipäästöjä ja hillitsemme ilmaston lämpenemistä. Olemme ympäristöohjelmaamme liittyvässä Pihapuhe-kampanjassa sitoutuneet edistämään ja kehittämään ympäristötietoista asumiskulttuuria, kertoo VVO:n ympäristö-asiantuntija Kari Mähönen

– Tämä on myös konkreettinen tapa lisätä asiakkaidemme mielenkiintoa huolehtia oman asuinympäristönsä viihtyisyydestä. Kaiken pahvipakkaus- ja kartonkimateriaalin voi tuoda oman talon jätekatoksessa sijaitsevaan keräysastiaan. Aiemmin asiakkaat joutuivat viemään itse kartonkimateriaalin aluekeräyspisteisiin, lisää Mähönen.

Papros Oy:n toimitusjohtaja Pasi Somero sanoo, että yhteistyösopimukseen perustuva toimintamalli helpottaa asiakasyrityksen ympäristöasioiden hoitoa.
– Yrityksemme on erikoistunut kierrätysmateriaalien keräykseen ja kuljetukseen. Huolehdimme myös, että materiaali päätyy uusiokäyttöön. Kehitämme yhteistyössä kiinteistönomistajan kanssa yrityksen ympäristöhuoltoa.

Lisätietoja:
VVO-yhtymä Oyj,
ympäristöasiantuntija Kari Mähönen, puh. 040 559 3383
Papros Oy,
toimitusjohtaja Pasi Somero, puh. 0500 218 075

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.