Takaisin arkistosivulle
7.6.2006 | Uutiset

VVO ja Invalidiliitto yhteistyöhön Tampereella

Rientolankadun senioritaloon 14 palveluasuntoa

VVO vuokraa Invalidiliiton palveluyksikölle Tampereen Lielahteen valmistuvasta senioritalosta tilat, joissa on 14 asuntoa sekä palvelutilat. Nyt harjakorkeudessa olevaan Rientolankatu 5:een valmistuu syyskuussa 37 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Invalidiliiton palveluasunnot sijoittuvat talon ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen. Talon muut asunnot on varattu seniori-ikäisille VVO:n asukkaille. Talossa toimii ympärivuorokautinen päivystys. Yhteistyö on osapuolten ensimmäinen koko Suomessa.

Kolmikerroksisen kerrostalon suunnittelussa on huomioitu asumisen esteettömyys kehittämällä talon teknisiä ominaisuuksia. Talon ulko-ovet avautuvat automaattitutkan avulla, ulko-ovissa on myös ovipuhelin. Lisäksi talossa on kaksi hissiä. Talon pienimmät asunnot ovat 31,5 neliön yksiöitä ja suurimmat 53,5 neliön kaksioita.

Ikääntyvän väestön asumistarpeiden huomioiminen liittyy oleellisesti VVO:n asiak-kuuslähtöiseen perusstrategiaan. Yhtiö on kehittämässä tulevaisuuden senioriasumista. Tavoitteena on mahdollistaa, että ikääntyvillä ihmisillä on mahdollisuus asua VVO:n asunnossa elämänsä eri tilanteissa, ja mielellään samalla tutulla asuinalueella.

– Meille on tärkeää mahdollistaa ikääntyvien itsenäinen asuminen hyvien lähipalvelujen ja liikenneyhteyksien lähellä. VVO ei tuota itse palveluja. Teemme yhteistyötä luotettavien yhteistyökumppanien kanssa. Yhteistyö Invalidiliiton kanssa antaa meille arvokasta tietoa ikääntyvien asumistarpeista, kertoo VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakka.

– Ensimmäinen Invalidiliiton ja VVO:n yhteistyöhanke koko Suomessa on erityisen merkittävä, sillä se luo myös vaikeasti vammautuneille normaalit mahdollisuudet itsenäiseen asumiseen. Ympärivuorokautiset palvelumme ovat vammaispalvelulain mukaisia, joita myös muut asukkaat voivat ostaa. Henkilökuntamme on talossa läsnä koko ajan, mistä syntyy lisäarvoa asumiseen. kertoo johtaja Maarit Hirvonen Invalidiliiton Tampereen yksiköstä.

VVO ja Invalidiliitto suunnittelevat yhteistyötä myös Helsingissä ja Jyväskylässä.

Rientolankatu 5:n harjannostajaisia vietetään tänään keskiviikkona 7.6.2006 klo 14:00 lounasravintola Kokkipojassa (Pisparannan kiinteistö), osoitteessa Rantatie 27, Tampere. Työmaahan on mahdollista tutustua klo 13:30. Tervetuloa.

Lisätietoja:
VVO: johtaja Tauno Tuomivaara, p. 0400 500 864
Invalidiliitto: johtaja Maarit Hirvonen, p. 050 562 3403

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.