Takaisin arkistosivulle
16.4.2009 | Uutiset

VVO ja Invalidiliiton Asumispalvelut jatkavat yhteistyötä erityisasunto­palveluiden tarjoajana

Vaihdekuja 4 Jyväskylään valmistuu 21 Validia-palveluasuntoa vaikeavammaisille

VVO:lle valmistuu Jyväskylän keskustaan, matkakeskuksen ja Veturitallien läheisyyteen 21 asuntoa. Vaihdekuja 4:n asunnot ovat valtion korkotukemaa vuokra-asuntotuotantoa ja ne valmistuvat heinäkuussa 2009. Talo on välivuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Invalidiliiton Asumispalvelut Oy:lle.

Asunnoissa on huomioitu asukkaiden erityistarpeet ja asuntojen markkinoinnista huolehtii Invalidiliiton Asumispalvelut. Tarjolla on yksilöllistä asumista sekä ympärivuorokautista moniammatillista apua ja turvaa vaikeavammaisille henkilöille.

VVO:n liiketoimintajohtaja Eero Saastamoisen mukaan nyt harjakorkeuteen noussut kohde on yksi osa VVO:n ja Invalidiliiton Asumispalveluiden vahvasta yhteistyöstä. VVO:n ja Invalidiliiton Asumispalvelut Oy:n tavoitteena on laajentaa yhteistyötä jatkossa myös uusiin kohteisiin.

Vaihdekujalle valmistuvat asunnot ovat pinta-alaltaan 37 – 42 m². Pohjakerroksen yhteistiloista löytyy mm. sauna, ruokasali ja keittiö, kunto- ja juhlasali sekä tilat vaatehuoltoa ja pyörätuolien säilytystä varten.

Vaikeavammaisille suunnattujen asumispalveluiden ohella Vaihdekujan talosta on tarkoitus tarjota ateria-, sauna ja päiväkeskuspalveluja sekä turvapuhelinpalveluja niitä tarvitseville lähiseudun asukkaille.

VVO on Suomen suurin vuokra-asuntoyritys, joka omistaa 38 000 vuokra-asuntoa lähes 50 paikkakunnalla. VVO on useiden ammattiliittojen ja eläkevakuutusyhtiöiden omistama julkinen osakeyhtiö ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli 327,2 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 32,8 miljoonaa euroa.

VVO:lla on Jyväskylässä 1 679 asuntoa. Jyväskylä on yksi VVO:n painopistepaikkakunnista, jossa se lisää asuntokantaansa. Nyt valmistuvan kohteen lisäksi VVO on toteuttamassa muun muassa Harjunkulman korttelia.

Invalidiliiton Asumispalvelut Oy tuottaa laadukkaita Validia-palveluja fyysisesti vammaisille ihmisille ja vanhuksille 20 paikkakunnalla Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2008 oli noin 41 M e ja sen palveluksessa on lähes 1000 työntekijää. Invalidiliiton asumispalveluiden kehittämisen kumppanina toimii sosiaali- ja terveydenhuollon alueelle erikoistunut pääomasijoitusrahasto Terveysrahasto, joka omistaa neljänneksen osuuden Asumispalvelut Oy:n osakekannasta.

Lisätietoja hankkeesta:

VVO
Liiketoimintajohtaja Eero Saastamoinen
puh. 020 508 3248
eero.saastamoinen@vvo.fi

Invalidiliiton Asumispalvelut Oy
Keski-Suomen aluejohtaja Leena Yksjärvi
puh. 040 769 6198
leena.yksjarvi@invalidiliitto.fi

Tietoja VVO:n toiminnasta Jyväskylässä
Aluepäällikkö Martti Müller
puh. 020 508 4180.
martti.muller@vvo.fi

Lisätietoja Vaihdekujan asunnoista, palveluista ja asukkaaksi hakeutumisesta
Palvelupäällikkö Mervi Nikkari
puh. 044 765 0749
mervi.nikkari@invalidiliitto.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.