Takaisin arkistosivulle
5.5.2009 | Uutiset

VVO ja Helsingin Energia kannustavat energia­tiedostavaan asumiseen

Energiakeskuksessa etsitään energiansäästökohteita fiksun asumisen keinoin

VVO on toiminut pitkäjänteisesti ympäristön hyväksi. Se toteuttaa hankkeita, joilla pyritään edistämään ekologista asumista. Esimerkkeinä VVO:n ympäristöteoista ovat muun muassa vanhojen kiinteistöjen ekotehokkuuden lisääminen ja energiatehokkuuden huomioiminen uudisrakentamisessa. Ympäristötyö ja energiansäästötavoitteet on ulotettu myös asukkaisiin. VVO:n apuna energiatyössä toimivat yli tuhat talokohtaista asukasaktiivia.

Myös ympäristötietoisen ja terveellisen asumisen neuvontatyö kuuluu VVO:n toimintaan. Tehokas energiankäyttö kiinnosti VVO:n asukkaita, joille Helsingin Energia tarjosi Energiaillan 28.4. Energiakeskuksen tietoiskuissa kuultiin sähkön ja lämmön järkevästä käytöstä ja kodinkoneiden valinnasta. Samalla oli mahdollisuus tutustua laajaan ja uudistettuun kodinkonenäyttelyyn, missä sai tietoa kodinkoneiden energiatehokkuudesta ja ympäristöystävällisyydestä.

Järkevällä energiankäytöllä säästetään ympäristön lisäksi myös euroja. Pienetkin muutokset käyttötottumuksissa, kuten lepovirtojen ja turhien valojen sammuttaminen sekä täysien koneiden peseminen säästää energiaa ja kustannuksia.

Ympäristöasioista kiinnostunut Kaija Kivirae Herttoniemenrannasta oli yksi iltaan osallistunut. Hän oli tullut kuulemaan uusista kotikonsteista säästää energiaa.
– Pidän matkustamisesta ja sähkölaskusta säästyvät eurot panen mieluummin reissaamiseen, kertoi Kaija Kivirae.

Helsingin Energian VVO:n asukkaille suunnattu tietoisku oli ensimmäinen laatuaan. Sillä tavoiteltiin asukkaiden tietoisuutta siitä, että omilla toimilla voi vähentää energian kulutusta. Energiakeskuksen uudet näyttelytilat ovat kaikille avoinna ja kodinkonenäyttelyyn on vapaa pääsy. Lisää energiansäästövinkkejä löytyy osoitteesta www.energianeuvoja.fi.

Helsingin Energia on VVO:n kumppani sähköntoimittajana ja VVO:n kiinteistöjen sähkö ostetaan heiltä. Kiinteistösähkön lisäksi noin 30 000 asiakastamme on tehnyt sähkösopimuksen Helsingin Energian kanssa. VVO-kotikeskuksissa uusille asiakkaille tarjotaan mahdollisuus tehdä vaivattomasti sähkösopimus Helsingin Energian kanssa.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.