Takaisin arkistosivulle
4.11.2009 | Uutiset

Vuokravalvonnan toimintamalli parantaa asukkaiden palvelu­kokemusta

VVO:n vuokravalvonta on kehittänyt ja ottanut käyttöönsä toimintamallin, jolla pyritään ennakoivan toiminnan kautta vähentämään häätöjen toimeenpanoja ja lisäämään asiakastyytyväisyyttä.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että asiakkaisiin, joiden vuokravelka on alkanut kolmen kuukauden aikana huomattavasti lisääntyä, otetaan puhelimitse yhteyttä. Asiakkaan kanssa keskustellaan hänen maksutilanteestaan ja selvitetään erilaisia vaihtoehtoja erääntyneiden saatavien hoitamiselle. Asiakkaat ovat olleet positiivisesti yllättyneitä yhteydenotosta.

– Jotkut asiakkaat ovat olleet jopa hieman häpeissään tilanteestaan ja kynnys ottaa meihin yhteyttä on kasvanut liian suureksi. Meidän suunnasta tapahtunut henkilökohtainen yhteydenotto on ollut monelle helpotus, myyntireskontrapäällikkö Elise Hasselgren kertoo.

Vuokravalvonnan yhteydenottojen tuloksena syntyy usein maksusuunnitelma, jolla on ehkäisty häätövaroituksen lähettäminen tilanteessa, jossa asiakkaalla on ollut mahdollisuus selviytyä maksuista. Joidenkin asiakkaiden kohdalla on riittänyt pelkkä yhteydenotto, jonka jälkeen asiakas on oma-aloitteisesti ryhtynyt tarkkailemaan maksukäyttäytymistään ja huolehtimaan vuokranmaksustaan entistä tarkemmin.

– Vastuu vuokrarästeistä ja niiden hoitamisesta on kuitenkin aina asukkaalla itsellään. Eli jos huomaa, että vuokran maksussa alkaa olla ongelmia, on hyvä ottaa heti itse yhteyttä vuokravalvontaan, Hasselgren painottaa.
Lisätietoja:
myyntireskontrapäällikkö Elise Hasselgren, puh. 020 508 5002

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.