Takaisin arkistosivulle
20.6.2011 | Uutiset

Vuokra-asunto­markkinoilla kiirettä kesälläkin

Kesä on vuokra-asuntomarkkinoilla kiireistä aikaa. Monissa perheissä asunnonvaihto pyritään ajoittamaan koululaisten kesälomien aikaan. Kesän kynnyksellä irtisanoutumisten määrää nostavat valmistuvat opiskelijat. Heinäkuussa yliopistopaikkakunnille opiskelemaan tulevat hakevat asuntoa syksyksi. VVO-kotikeskuksiin on rekrytoitu kesän ajaksi yli kaksikymmentä kesätyöntekijää varmistamaan sujuva asiakaspalvelu.

Kesän aikana VVO-kotikeskuksia työllistävät myös useat valmistuvat uudiskohteet, eniten uusia asuntoja valmistuu Espooseen. Kokonaisuudessaan vuokra-asuntomarkkinoiden lähitulevaisuus näyttää valoisalta. Pitkästä aikaa markkinoilla on selkeä uusien asuntojen tarjontapiikki, valtion tukitoimien avulla käynnistettyjen hankkeiden valmistuessa. Vanhemman asuntokannan osalta markkina jatkuu vakaana. Voimakkain kysyntä kohdistuu entiseen tapaan pienasuntoihin. VVO:n tunnusluvut ovat tällä hetkellä hyvällä tasolla, käyttöaste on yli 98 prosenttia ja vaihtuvuus toimialan alhaisempia, sanoo yksikön johtaja Juha Heino.

Kustannustaso nousussa

Kuluneen vuoden aikana kiinteistön ylläpidon kustannukset ovat nousseet viimeisten tilastotietojen mukaan 7,6 prosenttia. Eniten ovat nousseet energiakustannukset. Myös rahoituskustannukset tulevat nousemaan ensi vuonna nykyisestä tasosta. Kustannustason nousu tulee asettamaan haasteita elokuussa käynnistyvälle vuokranmääritykselle. Vuoden 2012 lopulliset vuokrat ovat tiedossa joulukuussa.
Lisätietoja:
Juha Heino, yksikönjohtaja, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3704

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.