Takaisin arkistosivulle
1.9.2015 | Uutiset

Vuokra-asuntoja uuden metroaseman päälle Tapiolan Jousenpuistoon

Espoon kaupunki myy VVO-konsernille avoimella tarjouskilpailulla kerrostalotontin määräosan Tapiolasta. Tontti sijaitsee uudella Jousenpuiston asemakaava-alueella tulevan metroaseman sisäänkäynnin vieressä. Tontin hankintahinta on yhdeksän miljoonaa euroa.

Tontin määräosan omistus oikeuttaa toteuttamaan tontin rakennusoikeuden metroaseman ja pysäköintilaitoksen päälle. Rakennusoikeutta on 5 500 kerrosneliömetriä, josta 550 kerrosneliömetriä on myymälätilaa. Tontin rakentaminen aloitetaan viimeistään vuoden 2017 helmikuussa, ja mahdollisesti jo aiemmin, metron ja pysäköintilaitoksen rakentamisen valmistuttua.

– Rakennamme alustavan suunnitelman mukaan noin 90 Lumo-vuokra-asuntoa metron ja pysäköintilaitoksen päälle kehittyvään Tapiolaan. Vuokra-asuntomme ovat valmistuttuaan lähinnä yksiöitä ja kaksioita, ja palvelevat niin alueen työikäisiä kuin opiskelijoitakin. Pysäköintiin on mahdollisuus alla olevassa pysäköintitalossa mutta myös autottomuus on tässä talossa erittäin helppoa, VVO-konsernin kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen kertoo.

– Tapiolan Jousenpuistoon rakennetaan yhteensä noin 50 000 kerrosneliömetriä. Määrä tarkoittaa yli tuhatta asukasta. Heille ei tule autopaikkoja talojen väleihin kadunvarsille, vaan parkkipaikat ovat Urheilupuiston pysäköintilaitoksessa. Pysäköintilaitokseen tulee asukkaiden käyttöön noin 500 parkkipaikkaa ja niiden lisäksi 200 liityntäpysäköintipaikkaa, Espoon Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen kertoo.

Tapiolan keskustan palvelut ovat parin minuutin metromatkan päässä, ja myös Matinkylään on lyhyt matka. Syksyllä 2016 käyttöönotettava Länsimetro mahdollistaa tehokkaat joukkoliikenneyhteydet Jousenpuistosta myös Aalto-yliopistolle, Keilaniemeen sekä Helsingin keskustaan. Alue liittyy pohjoisessa välittömästi Tapiolan urheilupuistoon, joka takaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet alueen asukkaille.

Jousenpuiston asemakaava-alue on osa Tapiolan arvostettua kaupunginosaa. Sen laajuus on kokonaisuudessaan 8,3 hehtaaria.

Lisätietoja:
kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3208, kim.jolkkonen@vvo.fi
projektinjohtaja Antti Mäkinen, Espoo, Tapiola, puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi

VVO-Yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.