Takaisin arkistosivulle
27.2.2012 | Uutiset

Vuoden 2012 VVO-talo on Heinolassa

Vuoden VVO-taloksi on valittu Konsulinkatu 4 ja Pehtoorinkatu 3 Heinolasta. VVO:n asukashallitus ja VVO-yhtymä Oyj palkitsevat vuosittain esimerkillistä yhteishenkeä ja asuinympäristöstä hyvää huolta pitäneen talon asukkaat.

Talossa on vuosia jatkunut hyvä perinne asukastoiminnassa. Nykyinen talotoimikunta jatkaa edellisten viitoittamalla tiellä. Reilun kokoinen piha on saatu kukoistamaan aktiivisen piharyhmän vetämällä työllä ja ideoilla.

– Tärkeintä on asukkaiden yhteishenki. Olemme satsanneet siihen, että omassa pihassa viihdytään. Meillä on perinteenä järjestää kevät- ja syystalkoot ja niihin osallistuu 20-30 asukasta. Viime kesänä talkoilla maalattiin myös grillikatos, joka aikanaan rakennettiinkin talkoilla. Asukkaiden vaihtuvuus on pientä, kun talossa viihdytään. Asukkaat tuntevat toisensa ja naapuriapua annetaan, sanoo talotoimikunnan puheenjohtaja Jorma Peltonen.

Piharyhmän vetäjä Keijo Luoma on suunnitellut pihaan näyttävän kivikkopuutarhan sekä erikoisia ja eksoottisia istutuksia. Pihassa kasvaa muun muassa mangolia, kiinan vuoristopalmu, neidonhiuspuu, virginiankataja, tulppaanipuu ja itkupaju. Kesäkukat on istutettu isoihin ruukkuihin kitkemisen helpottamiseksi. Tuhannen euron palkintorahalla aiotaan jatkaa kivikkopuutarhan rakentamista ja hankkia puutarhakeinu kaikkien iloksi.

Isännöitsijä Tuula Granholm Lahden VVO-kotikeskuksesta iloitsee talon voitosta. – Aktiivisuus ja hyvä yhteishenki ovat tuottaneet tulosta. Yhteistyö pelaa hyvin myös huoltoyhtiön kanssa ja ”uskottu huoltomies” Erkki Kiljunen lisää asumisviihtyvyyttä, sanoo Granholm.

Talo palkittiin viime vuonna myös Heinolan kaupungin järjestämässä pihakilpailussa kerrostalojen sarjassa kunniamaininnalla viihtyisä ja toimiva piha.

Vuoden VVO-talo kilpailussa annettiin myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Kivenlahdenkatu 2, 4, 6 ja Meripoiju 1 Espoosta sekä Proomukatu 1 Lahdesta. Vuoden VVO-talo on valittu vuodesta 1995 alkaen.
Lisätietoja:
asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3711
asukashallituksen puheenjohtaja Jarmo Natunen, puh. 0400 401 785
talotoimikunnan puheenjohtaja Jorma Peltonen puh. 0400 645 823

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.