Takaisin arkistosivulle
17.2.2011 | Uutiset

Vuoden 2011 VVO-talo on Espoon Leppävaarassa

VVO:n asukashallitus ja VVO-yhtymä Oyj palkitsevat vuosittain esimerkillistä yhteishenkeä ja asuinympäristöstä hyvää huolta pitäneen talon asukkaat. Vuoden 2011 VVO-taloksi on valittu Ruusutorpantie 1 Espoosta. Palkitsemisesta päättänyt asukashallitus arvosti erityisesti talon yhteisiä tapahtumia, aktiivista pihanhoitoa sekä naapuriapua. Talo on vuonna 2000 valmistunut senioritalo, jolloin varsinkin naapuriavulla on iso merkitys asukkaiden arkipäivään.

– Ruusutorpantie 1:ssä toimitaan yhteisöllisesti; vietetään laskiaista, järjestetään talkoita, juhlitaan juhannusta ja joulua. Kerhohuone ja talon piha toimivat tapahtumien näyttämönä. Viikoittain kerhohuoneella ovat avoimet ovet, jolloin parannetaan yhdessä maailmaa, sanoo talotoimikunnan puheenjohtaja Juhani Salonvaara.

Asukashallitus myönsi lisäksi kunniamaininnat seuraaville taloille: Katumantie 23, Hämeenlinna, Ratapihankatu 45, Turku, Nuolikatu 10, Lahti, Palopolku 3, Kerava ja Kaakonpyrstö 1, Jyväskylä.

Vuoden 2011 VVO-talo palkitaan valtakunnallisilla VVO-päivillä 9.4. Helsingissä. Vuoden talo on valittu vuodesta 1995 alkaen.

Asukkaista 15 prosenttia osallistuu asukastoimintaan

– VVO:n kannustamaa ja asukkaiden toteuttamaan asukasyhteistyötä on kehitetty koko VVO:n toiminnan ajan. Aktiivisella asukastoiminnalla on merkittävä rooli hyvän ja turvallisen asuinyhteisön ylläpidossa. Asukkaistamme noin 15 % osallistuu tavalla tai toisella asukastoimintaan, sanoo yksikön johtaja Erkki Keskinen VVO:sta.

Talotoimikunnan puheenjohtajina ja varapuheenjohtajina toimi 1 240 henkilöä. Eksperttejä on 800, jotka perehtyvät talon ympäristö- ja energiakysymyksiin. Taloturvallisuustehtäviä hoitaa 560 nimettyä talon turvallisuuspäällikköä.

Lisätietoja:
Erkki Keskinen, yksikön johtaja, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3720
Juhani Salonvaara, talotoimikunnan puheenjohtaja, VVO/Ruusutorpantie 1, puh. 050 594 1881

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.