Takaisin arkistosivulle
11.3.2010 | Uutiset

Vuoden 2010 VVO-talo palkitaan

VVO:n asukashallitus ja VVO-yhtymä Oyj palkitsevat vuosittain esimerkillistä yhteishenkeä ja asuinympäristöstä hyvää huolta pitäneen talon asukkaat. Vuoden 2010 VVO-talo Viertotie 2 Porvoosta palkitaan alueellisilla VVO-päivillä 13.3. klo 11.45 Tuusulan Gustavelundissa.
– Viertotie 2:n valintaan vaikutti talon monipuolinen harrastus- ja tapahtumatarjonta asukkaille. Asukkaat ovat omalla toiminnallaan luoneet taloon yhteisöllisyyden ja auttamisen ilmapiirin, perustelee valintaa asukashallituksen puheenjohtaja Jarmo Natunen.

Viertotiellä järjestetään perinteisiä elojuhlia, pikkujouluja, laskiaistapahtumia sekä kevät- ja syystalkoita. Kerhohuone ja piha toimivat yhteisten tapahtumien näyttämönä. Talon kerhohuoneella voi kuntoilla ja siellä ovat myös kangaspuut ja lehtikierrätyspiste asukkaiden käytettävissä.

Talossa on edustettuina monia kansalaisuuksia ja asioiden hoito hyvässä yhteistyössä kaikkien kesken kertoo suvaitsevaisuudesta ja toisten kulttuurien kunnioittamisesta.

Viihtyisä talopiha on saatu kukoistamaan talotoimikunnan puheenjohtaja, pihaekspertti Aulikki Nummelan johdolla. Hän aloitti pihan kohennuksen muutettuaan taloon kymmenen vuotta sitten. Roskaaminen loppui, kun pihasta tuli hoidettu ja viihtyisä.
– Moni taloon muuttanut on sanonut juuri kauniin pihan vaikuttaneen asunnon valintaan, hän iloitsee.

Pihassa on silmäniloa asukkaille ja vieraille aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Koristekasvien ja kukkien lisäksi pihassa kasvaa myös raparperia, tomaattia ja maustekasveja. Osa sadosta syödään talon omissa elojuhlissa.

Hyvätasoisessa vuoden talo kilpailussa annettiin myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Linnustajantie 6, Espoosta ja Kaakonpyrstö 1 Jyväskylästä. Vuoden talo on valittu vuodesta 1995 alkaen.

Hyvää asukasyhteistyötä jo yli 40 vuotta

VVO:n ja asukkaiden välistä asukasyhteistyötä on toteutettu ja kehitetty koko VVO:n toiminnan ajan. Asukasyhteistyön saralla VVO on edelläkävijä. Asukastoiminnan kehittämisessä otettiin syksyllä uusi askel, kun VVO:n 80.000 asukasta edustava asukashallitus otti käyttöön EFQM-mallin mukaisen oman toiminnan itsearvioinnin.

Asukastoiminnan tehtävissä talotoimikunnan puheenjohtajina ja jäseninä, ympäristö- ja energia-asioiden ekspertteinä ja talon turvallisuuspäällikköinä toimii noin 3 200 asukasaktiivia.

Asukastoiminnan tapahtumiin, talkoisiin ja kokouksiin osallistuu noin joka viides asukas.

Lisätietoja:
Isännöintiyksikön johtaja Erkki Keskinen, VVO-yhtymä Oyj, p. 020 508 3720
VVO:n asukashallituksen puheenjohtaja Jarmo Natunen, p. 0400 401785
Viertotie 2 talotoimikunnan puheenjohtaja Aulikki Nummela, p. 040 763 3949

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.