Takaisin arkistosivulle
17.3.2007 | Uutiset

Vuoden 2007 VVO-taloina palkittiin Puistokatu 12 Turusta ja Leikkikuja 2 Helsingistä

VVO:n asukashallitus ja VVO-yhtymä Oyj ovat valinneet vuoden 2007 VVO-taloiksi Puistokatu 12:n Turusta ja Leikkikuja 2:n Helsingistä.

Vuoden talon valintaan vaikuttaa muun muassa esimerkillinen asukasyhteistyö ja omasta asuinympäristöstä huolehtiminen sekä hyvin toimiva yhteistyö kiinteistönhoidon ja isännöitsijän kanssa.

Turun keskustassa sijaitsevan Puistokatu 12 taloyhteisön vahvuus on yhteisöllisyys ja asukkaiden välinen vuorovaikutus. Talon asukkaat ovat omalla toiminnallaan luoneet turvallisen ja viihtyisän asuinympäristön. Asukastoiminta on suunnitelmallista ja aktiivista. Taloon on tehty useassa osassa isoja peruskunnostuksia, joista talotoimikunta puheenjohtajan johdolla tiedotti asukkaille hyvin. Lisäksi asukkaat ovat yhdessä kunnostaneet kerhotilan ja istuttaneet kauniita pihaistutuksia.

Talo on valmistunut vuonna 1972 ja siinä 54 vuokra-asuntoa. VVO:n omistukseen se siirtyi vuonna 1999.

Leikkikuja 2 sijaitsee Kontulassa. Tässä taloyhteisössä vaalitaan perinteitä. Esimerkiksi kevät- ja syystalkooperinne on jatkunut katkeamattomana talon 30-vuotisen historian ajan. Uusia perinteitä ovat syksyiset kuutamokekkerit. Yhteistoiminta asukkaiden kesken on monimuotoista ja lapset huomioidaan yhteisten tilaisuuksien järjestelyissä. Talon yhteinen kerhotila, kuntosali ja kutomishuone ovat asukkaiden ahkerassa käytössä ympäri vuoden.

Talon oman toiminnan lisäksi asukkaita osallistuu myös Kontulan kaupunginosatoimintaan. Kontula valittiin Suomen Kotiseutuliiton vuoden 2006 kaupunginosaksi.

Talo on valmistunut vuonna 1975 ja siinä on 115 vuokra-asuntoa. Asumiseen tuo lisäarvoa pihalle rakennettu tenniskenttä, joka on asukkaiden vapaassa käytössä.

Vuoden 2007 VVO-talo palkittiin lauantaina 17.3.2007 kello 15.30 tiedekeskus Heurekassa Vantaalla Valtakunnallinen VVO-päivä -tilaisuudessa.
Lisätietoja:
VVO:n asukashallituksen puheenjohtaja, Jarmo Natunen, puh. 0400 401 785
Asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö, VVO-yhtymä Oyj, puh. 0400 948 750
Isännöitsijä Anssi Seppä, Turun VVO-kotikeskus, puh. 0400 642 680
Isännöitsijä Rainer Hedman, Helsingin VVO-kotikeskus, puh. 040 738 3219

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.