Takaisin arkistosivulle
16.2.2006 | Uutiset

Voitto Helsingin Myllypuron tontinluovutus­kilpailussa

VVO:lta 100 hitas-omistusasuntoa Myllypuroon

VVO Rakennuttaja Oy on voittanut Helsingin kaupungin Myllypuroon järjestämän tontinluovutuskilpailun. Suunnittelukilpailun arvosteluryhmän mielestä VVO:n ehdotus Lux edustaa korkeatasoista ja varmaotteista arkkitehtuuria.

– Suunnittelumme lähtökohtana oli kehittää kerrostaloasumista kilpailukykyisenä asumismuotona. Suunnittelualue sijaitsee keskeisellä paikalla Myllypuron keskustassa ja halusimme erityisesti panostaa asuttavuuteen.

Muun muassa suunnittelimme talon ylimpään kerrokseen omakotitalomaisia asuntoja. Näillä asunnoilla ei ole seinänaapureita. Lisäksi jokainen asunto on pohjaratkaisultaan hieman erilainen, kertoo arkkitehti Jari Mäkimattila VVO Rakennuttaja Oy:stä.

– Suunnittelukilpailu liittyy Myllypuron kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja toivomme, että vieressä sijaitseva ostoskeskus uusiutuu kaupungin suunnitelmien mukaan. Suunnitelmassamme panostimme myös kaupunkikuvaan ja toteutimme korttelin kattavan valaistussuunnitelman, jolla lisäämme turvallisuutta ja viihtyisyyttä, kertoo Mäkimattila.

– VVO on panostanut pitkäjänteisesti laadukkaiden ja kohtuuhintaisten asuinympäristöjen kehittämiseen, minkä tuloksena olemme menestyneet kilpailuissa, Jari Mäkimattila jatkaa.

Helsingin kaupunki on määritellyt Myllypuron kilpailutontille asuntojen keskihinnaksi 2 550 euroa asuntoneliölle. VVO rakennuttaa kaupungilta vuokratulle tontille 100 Hitas-omistusasuntoa. Asunnot ovat kerrostaloasuntoja. Kaikki autopaikat ovat talojen ja pihakannen alla olevassa autohallissa. Myytävien asuntojen keskipinta-ala on 75 neliömetriä. Suurimmat asunnot ovat noin 123 m2 ja pienimmät noin 46 m2. Asuntojen rakennuttaminen alkaa vajaan vuoden kuluttua, ja ne valmistuvat vuonna 2008.

Myllypuroon rakennettavien asuntojen suunnittelusta vastaa Arkkitehtiryhmä A6 Oy ja maisemasuunnittelusta MA-arkkitehdit. Korttelin valaistussuunnitelman on laatinut Vesa Honkonen Arkkitehdit Ky. Suunnitelman geoasiantuntijana on ollut Insinööritoimisto Pohjatekniikka Oy ja rakenneteknisenä asiantuntijana Insinööritoimisto Ylimäki&Tinkanen Oy.

Lisätietoja kilpailusta:
arkkitehti Jari Mäkimattila, puh. 040 755 3942

Lisätietoja omistusasuntotuotannosta:
johtaja Kalevi Holopainen, puh. 0400 803 689

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.