Takaisin arkistosivulle
11.2.2010 | Uutiset

Viertotie 2 Porvoosta valittiin vuoden VVO-taloksi

VVO:n asukashallitus ja VVO-yhtymä Oyj palkitsevat vuosittain esimerkillistä yhteishenkeä ja asuinympäristöstä hyvää huolta pitäneen talon asukkaat. Vuoden VVO-talo on valittu vuodesta 1995 alkaen. Vuoden 2010 VVO-taloksi valittiin Viertotie 2 Porvoon Gammelbackasta. Valintaan vaikutti aktiivinen asukastoiminta. Valintaa puoltavia seikkoja Viertotiellä olivat myös talossa vallitseva hyvä yhteishenki ja toimiva yhteistyö kiinteistönhoidon ja isännöitsijän välillä.

Viertotie 2:n aktiivinen talotoimikunta on kehittänyt taloon yhteisöllisyyden ja auttamisen ilmapiirin. Talossa järjestetään perinteisiä elojuhlia, pikkujouluja, laskiaistapahtumia sekä kevät- ja syystalkoita. Kerhohuone ja piha toimivat yhteisten tapahtumien näyttämönä. Lenkkisaunapäivinä ”Talon Ladyt” kokoontuvat kerhohuoneella kuntoilemaan. Muina aikoina kuntoilulaitteita voi käyttää vapaasti. Myös kangaspuut ja lehtikierrätyspiste ovat asukkaiden ahkerassa käytössä.

Viihtyisä talopiha on saatu kukoistamaan pihaekspertti Aulikki Nummelan johdolla. Hän aloitti pihan kohennuksen muutettuaan taloon kymmenen vuotta sitten. Roskaaminen loppui, kun pihasta tuli hoidettu ja viihtyisä. – Moni taloon muuttanut on sanonut juuri kauniin pihan vaikuttaneen asunnon valintaan, hän iloitsee. Pihassa on silmäniloa asukkaille ja vieraille aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Koristekasvien ja kukkien lisäksi pihassa kasvaa myös raparperia, tomaattia ja maustekasveja. Osa sadosta syödään talon omissa elojuhlissa.

Entisen Gammelbackan kartanon maisemissa sijaitseva Viertotie 2 on kodikas asukaskokonaisuus, missä tunnetaan naapurit ja ollaan avuliaita toisia kohtaan yli kansallisuusrajojen. Talossa kunnioitetaan toisten yksityisyyttä ja annetaan arvoa kaikille lapsista vanhuksiin asti.

Hyvätasoisessa vuoden VVO-talo -kilpailussa annettiin myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Linnustajantie 6, Espoo ja Kaakonpyrstö 1, Jyväskylä.

Hyvää asukasyhteistyötä jo yli 40 vuotta

VVO:n ja asukkaiden välistä asukasyhteistyötä on toteutettu ja kehitetty koko VVO:n toiminnan ajan. Asukasyhteistyön saralla VVO on edelläkävijä. Asukastoiminnan kehittämisessä otettiin syksyllä uusi askel, kun VVO:n 80.000 asukasta edustava asukashallitus otti käyttöön EFQM-mallin mukaisen oman toiminnan itsearvioinnin.

Asukastoiminnan tehtävissä talotoimikunnan puheenjohtajina ja jäseninä, ympäristö- ja energia-asioiden ekspertteinä ja talon turvallisuuspäällikköinä toimii noin 3200 asukasaktiivia.
Asukastoiminnan tapahtumiin, talkoisiin ja kokouksiin osallistuu noin joka viides asukas.

Lisätietoja:
Isännöintiyksikön johtaja Erkki Keskinen, VVO-yhtymä Oyj,
puh. 020 508 3720
VVO:n asukashallituksen puheenjohtaja Jarmo Natunen,
puh. 0400 401 785

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.