Takaisin arkistosivulle
17.10.2023 | Mediatiedotteet

Vastuullisuuden systemaattinen kehittäminen näkyy Kojamon GRESB-vastuullisuusarvioinnissa

Mediatiedote 17.10.2023 klo 8:00

Vastuullisuuden systemaattinen kehittäminen näkyy Kojamon GRESB-vastuullisuusarvioinnissa

Kojamo osallistui neljättä kertaa kiinteistöalan kansainväliseen GRESB-vastuullisuusarviointiin ja sai kaikkien aikojen parhaimman tuloksensa.

Kojamo sai vuoden 2023 GRESB-vastuullisuusarvioinnistaan hyvän tuloksen, 78 pistettä sadasta. Tulos nousi 6 pisteellä edellisvuoden tasosta. Tuloksellaan Kojamo ylitti kaikkien arviointiin osallistuneiden keskimääräisen tuloksen (75) ja sai täydet pisteet muun muassa vastuullisuuden johtamisesta. Tuloksellaan Kojamo ansaitsi jälleen Green Star -tunnustuksen ja kolme tähteä viidestä. 

Täydet pisteet usealta osa-alueelta

Kojamo menestyi monessa arvioinnin osa-alueessa, kuten vastuullisuuden johtamiseen, riskienhallintaan sekä sidosryhmäyhteistyöhön liittyvissä osioissa. Myös kiinteistöportfolion sosiaalisen vastuun mittaamiseen ja seurantaan liittyvistä osioista tuli täydet pisteet.

”Olemme systemaattisesti kehittäneet vastuullisuuttamme muun muassa johtamiskäytäntöjen ja raportoinnin osalta. On hienoa nähdä, että tämä kehittämistyö näkyy nyt myös GRESB-tuloksissamme”, Kojamon vastuullisuuspäällikkö Niina Turri iloitsee.

Kojamo tähtää korkeatasoiseen ja kattavaan vastuullisuusraportointiin myös jatkossa. Yritys raportoi GRESB-, GRI-, ja EPRA sBPR -viitekehysten mukaisesti ja kehittää raportointiaan jatkuvasti. 

”Hyvistä tuloksista huolimatta jatkamme vastuullisuustyömme suunnitelmallista kehittämistä vastuullisuuden johtamisessakin, mutta tavoittelemme myös parannusta suorituskyvyssämme esimerkiksi energiatehokkuuden ja päästövähennysten osalta. Menestyminen GRESB-vastuullisuusarvioinnissa kirittää meitä saavuttamaan keskeisimmän vastuullisuustavoitteemme; kiinteistökantamme hiilineutraalin energiankäytön vuoteen 2030 mennessä ”, Turri kertoo.

GRESB-vastuullisuusarviointi

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on vuodesta 2009 alkaen arvioinut ja verrannut vuosittain kiinteistöportfolioiden vastuullisuutta ja sen kehitystä. GRESB-arvioinnilla mitataan kiinteistöalan yritysten toimintaa kestävän kehityksen näkökulmasta ja arviointi tarjoaa kansainvälisesti vertailukelpoisen tuloksen.

GRESB-arviointi kattaa laajasti vastuullisuuden eri osa-alueet sekä yhtiö- että kiinteistötasolla; yhtiötason vastuullisuuden johtamisen, politiikat ja periaatteet, raportoinnin, riskien hallinnan, kiinteistöportfolion ympäristösuorituskyvyn ja sidosryhmäyhteistyön. 

GRESB-vastuullisuusarvioinnin osallistui vuonna 2023 yli 2000 yhtiötä ja rahastoa 75 eri maasta.

 

Lisätietoja: Niina Turri, vastuullisuuspäällikkö, Kojamo Oyj, puh. +358 20 508 4018, niina.turri@kojamo.fi

 

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi