Takaisin arkistosivulle
10.5.2011 | Uutiset

Vantaan Leinelän taideasuin­alue avataan

Keskelle Vantaata rakennettava uusi Leinelän asuinalue on saanut ensimmäiset asukkaansa. Kaikkiaan tulevan Kehäradan varteen rakentuvaan taidekaupunginosaan on suunniteltu lähivuosina asuntoja noin 2600 asukkaalle. Alueelle tulee eri kokoisia ja eri hallintamuotoisia asuntoja sekä kerros- että rivitaloihin.

Leinelä on osoittautunut asuinalueeksi, johon on helppo ihastua. Liikenteellisesti se sijaitsee erinomaisessa paikassa: Tuusulanväylän ja Lahdenväylän välissä ja tulevan Kehäradan varressa. Vuonna 2014 valmistuvaa Kehärataa pitkin Leinelään pääsee esimerkiksi lentoasemalta tai Tikkurilasta muutamassa minuutissa.

Leinelä on suunniteltu yhteistyössä kaupungin ja sen toteuttajien kesken. Näin on varmistettu, että Leinelästä tulee laadukas ja omaleimainen asuinalue, jolle ominaista ovat hyvät liikenneyhteydet, luonto, esteettömyys ja moni-ilmeinen taide osana arkipäivää.

Leinelän taidekaupunginosa on suunniteltu ja se toteutetaan yhteistyöprojektina, jossa Vantaan kaupungin kumppaneina ovat Asuntosäätiö, Arava, Lemminkäinen, Skanska ja VVO.

Avoin Leinelä – tapahtuma perjantaina 13.5. klo 17 – 20 kutsuu tutustumaan uuteen asuinalueeseen. Ovet ovat avoinna klo 17-18 alueen päiväkotiin ja toukokuun lopussa valmistuvaan Asuntosäätiön asuintaloon. Näyttelyssä on esillä myös tulevat uudet Leinelän asuinkohteet. Vantaan viihdeorkesteri esiintyy klo 18-20 solistinaan Sami Pitkämö.

VVO:n esimmäinen talo rakenteilla Leinelään

VVO:n ensimmäisten vuokratalojen rakentaminen on käynnistynyt Leinelässä. Puunhakkaajankuja 1 ja 3:een rakennetaan kaksi hissillistä korkotukivuokrataloa, joihin tulee yhteensä 72 asuntoa. Asunnot ovat 1-3 h+k, keskipinta-alan ollessa 53 m2. Asunnot valmistuvat kesäksi 2012 tulevan Leinelän juna-aseman lähelle. VVO:n talot yhdistyvät taideportin avulla yhdeksi kokonaisuudeksi.

Lisäksi VVO:lla on Leinelään kolmen kerrostalon tonttivaraus, joihin on suunnitteilla noin 150 vuokra-asuntoa.

Lisätietoja:
yksikön johtaja Jari Mäkimattila, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3614

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.