Takaisin arkistosivulle
17.2.2010 | Uutiset

Vantaan Leinelän asuinalue rakentuu kehäradan kupeeseen

– Laskiaisrieha kokosi uudisalueesta kiinnostuneet liukurimäkeen

Vantaalle Leinelään nousee lähivuosina uudisasuinalue, jonne rakennetaan koteja 2 600 asukkaalle. Vantaalle Koivukylän, Ilolan ja Asolan välille sijoittuva alue on pinta-alaltaan noin 33 hehtaaria. Myös VVO:lla on varaus vuokrakohteen rakentamiselle.

Leinelän asukkaat pääsevät tulevaisuudessa nauttimaan uuden kehäradan raideliikenteestä. Alueen eteläpuolelle vuonna 2014 valmistuva 18 kilometriä pitkä rata mahdollistaa nopean kulun niin Helsinki-Vantaan kansainväliselle lentoasemalle kuin kaikkialle kaupunkiradan raideosuuksille. Autottomuus Leinelässä on mahdollista!

Kunnallistekniikka alueella on lähes valmis, päiväkodin rakennustyöt ovat alkaneet ja ensimmäisille asuintaloille jo myönnetty rakennusluvat. Luonnossuunnittelu on alkamassa myös VVO:n tonttivarausten osalta. Projektipäällikkö Juhani Laakson mukaan suunnittelun aloittaminen tarkoittaa kohteen sisällyttämistä VVO:n hankeohjelmaan ja korkotukivaraussuunnitelmien tekemistä.

Leinelän Puistotien ja Puunhaltijankujan kulmaukseen aloitetaan arviolta vuoden 2010 loppupuolella VVO:n korkotuettujen vuokra-asuntojen rakennuttaminen. Kerrostalon arvioitu valmistumisaika on joulukuussa 2011. Kiinteistö kattaa yhteensä 70 vuokra-asuntoa. Asuntojen keskipinta-ala on runsaat 50 m².

Huoneistotyypit vaihtelevat yhden huoneen ja tupakeittiön asunnoista kolmioihin. Suurempien asuntojen yhteyteen on suunniteltu huoneistokohtaiset saunat, ja pienempien asuntojen yhteiskäyttöön valmistuu erillinen saunaosasto.

Idyllinen ympäristö yhdistettynä Ilolan valmiiseen palvelutarjontaan ja hyviin kulkuyhteyksiin enteilee Leinelästä uutta suosikkiasuinaluetta Vantaalle.

Laskiaistapahtuma keräsi lähialueen asukkaita tutustumaan alueeseen

Laskiaispäivänä alueen rakennuttajayritykset järjestivät Leinelän tutustumiskierroksen perinteisen hernerokan ja mäenlaskun merkeissä. Tapahtuma kokosi paikalle runsaasti lähialueiden asukkaita, päiväkodin lapsia ja alueen rakennuttajayritysten edustajia sekä Vantaan kaupungin toimijoita.

Tilaisuuden suosio vahvisti Vantaan VVO-kotikeskuksen aluepäällikkö Hilkka Honkasen käsitystä siitä, että Vantaalle tarvitaan jatkossakin yhä enemmän erikokoisia ja erilaisiin tarpeisiin soveltuvia vuokra-asuntoja.

– VVO:lla on Vantaalla toimintapaikkakunnistamme eniten vuokra-asuntoja. Emme pysty vastaamaan kaikkeen siihen asuntokysyntään, jota kohtaamme päivittäin työssämme. Työpaikat keskittyvät jatkossakin yhä enemmän pääkaupunkiseudulle. Meidän on pystyttävä tarjoamaan kohtuuhintaisia asuntoja yhä enenevässä määrin. Vuokra-asuntotuotannossa asuntojen hyvä sijainti korostuu jopa omistusasuntojen sijaintia voimakkaammin, kertoo Hilkka Honkanen.

Honkanen uskoo, että Leinelä kiinnostaa tulevia asukkaita erityisesti hyvien kulkuyhteyksien ja vihreän luonnon vuoksi.

Leinelään oma taideohjelma

Leinelän suunnittelussa on huomioitu alusta alkaen myös ympäristö ja taide. Leinelän taideohjelma julkistettiin loppuvuodesta 2008. Erilaisiin taideohjelmiin on koottu suunnittelijoiden ja alueen toteuttajien yhteinen näkemys siitä miten Leinelän alueen taide tulee toteuttaa.

Kukkukallio on yksi tulevan Leinelän asuinalueen puistoista – nimensä mukaisesti se on kallio keskellä kylää. Luonnonläheisellä Leinelän asuinalueella omintakeisinta on kuitenkin taide, jota tulee sekä rakennuksiin että katutiloihin. Maistiaiset taiteesta tarjotaan Leinelään menijälle jo Kehäradan asemalla.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Juhani Laakso puh. 020 508 3615 tai
Aluepäällikkö Hilkka Honkanen puh. 020 508 3833

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.